Denne kranen gir deg tilgang til friskt og rent vann til enhver tid, så lenge klimaanlegget i bilen er i gang. Oppfinnelsen er utviklet av Ford.
Denne kranen gir deg tilgang til friskt og rent vann til enhver tid, så lenge klimaanlegget i bilen er i gang. Oppfinnelsen er utviklet av Ford.

Oppfinnelsen du ikke visste at du trengte

Ble inspirert av et helt spesielt skilt – i Peru!

Det er kanskje ikke hver dag du sitter i bilen og tenker: Pokker, hvorfor har jeg ikke en kran her, som kan sørge for at jeg til en hver tid har friskt og kaldt vann tilgjengelig?

Det var det jeg visste, ikke du heller.

Men akkurat det har faktisk Ford-ingeniør Doug Martin. Særlig etter at han lot seg imponere av at noen i Peru hadde klart å lage et reklameskilt som produserte drikkevann basert på kondens.

Bruker klimaanlegget

Dermed satte han i gang. Prinsippet var nemlig ikke så vanskelig å gjenskape, ettersom biler tross alt produserer en del kondens. Det skjer hovedsakelig i forbindelse med bruk av klimaanlegget, skriver svenske Teknikens Värld.

Takket være en langpanne, hentet fra familiens ovn, fanges kondensvannet opp. Etterpå pumpes det gjennom en filtreringssystem for å rense det, og så sendes det videre til oppbevaring i en tank. Klar til å hentes når føreren av måtte ønske det.

Snart kan dette bli standard i bilen din

1,9 liter vann i timen

Selve kranen er plassert mellom fører- og passasjersetet.

Hvis klimaanlegget går, har Martin funnet ut at det er mulig å produsere opptil 1,9 liter vann i timen.

Systemet gir både tilgang til vann på avsidesliggende steder, samtidig som det minsker behovet for emballasje.

Systemet er fortsatt i prototype-stadiet, og det er enn så lenge usikkert når vi vil se det i en produksjonsmodell fra Ford.

NAF: Dette kan redde livet ditt

Kaffe-bryggeri

Ford er imidlertid ikke de første som har tenkt på servering av drikkevarer i bilen. Fiat gjorde noe lignende, i sin 500L. Den kan bestilles med det Fiat kaller "Coffee exprience".

Den brygger rett og slett kaffe for deg. Og inkludert i systemet er to kopper, skje og en liten sukkerskål.

Når sant skal sies, så er det jo tross alt slik at vi gjerne vil ha noe å drikke, også mens vi kjører bil.

Dessuten er det flere som har planer om å bruke vann i bilen på nye måter. Mercedes vil nemlig lage små dusjer i hjulbuene, som skal regulere temperaturen på dekkene.

Her er imidlertid tanken i utgangspunktet å bruke vann fra regn eller dammer.

Her fylles koppen med vann – helt gratis og uten behov for noen plastflasker.
Her fylles koppen med vann – helt gratis og uten behov for noen plastflasker.

Bruker milliarder på utstyr mange ikke vil ha