Kjartan Sekkingstad like etter at han ble løslatt, etter å ha sittet ett år i fangenskap på Filippinene. AFP PHOTO / NICKEE BUTLANGAN
Kjartan Sekkingstad like etter at han ble løslatt, etter å ha sittet ett år i fangenskap på Filippinene. AFP PHOTO / NICKEE BUTLANGAN Foto: Nickee Butlangan

NRK: Familien til Sekkingstads avdøde kone betalte løsepenger

Den filippinske fredsministeren sier til NRK at det ble betalt løsepenger til kidnapperne for å få Sekkingstad ut det ett år lange fangenskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredsminister Jesus Dureza bekrefter overfor NRK at familien til Kjartan Sekkingstads avdøde kone på Filippinene betalte løsepenger for ham.

Ministeren sier også at det har vært en vanskelig prosess, og at de har blitt lurt flere ganger. Den første gangen de forhandlet om å få nordmannen løslatt, ble den filippinske kjæresten til et av de andre gislene løslatt i stedet. Andre gangen ble en filippinsk mann, som også er holdt som gissel, løslatt i stedet for Sekkingstad.

Sekkingstad ble bortført fra ferieanlegget Oceanview Resort på øya Samal natt til 22. september i fjor. Sammen med ham ble også de to kanadierne John Ridsdel og Robert Hall kidnappet, i tillegg til Halls filippinske kjæreste.

Ridsdel og Hall ble halshugget i henholdsvis april og juni i år etter at krav om løsepenger ikke ble innfridd.

Det er ventet at Sekkingstad forlater Manila i dag.