Wenches italienske favoritt

Wenche elsker Italia, både folket og maten. Her får du oppskriften på hennes favorittrett over alle; risotto med pesto.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvit risotto med pesto - Risotto bianco con pesto

Dette trenger du:

  • 7½-8 dl kraft fra kylling eller grønnsaker
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 finhakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 300 g arborioris/risottoris
  • 2 dl tørr hvitvin eller eplemost
  • en liten klype salt
  • 75-100 g smør
  • 75 g revet parmesan
  • sitron
Risotto bianco con pesto. FOTO: TV 2
Risotto bianco con pesto. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Varm kraften i en kasserolle.
Varm olje og smør i en annen kasserolle.
Tilsett løk og hvitløk og la surre i 4-5 minutter uten å ta farge.

Tilsett ris og la risen surre i løkblandingen til den begynner å bli gjennomsiktig.

Tilsett vin eller eplemost og rør om til væsken er kokt inn.
Spe med varm kraft, ca. en og en halv dl av gangen.
Tilsett en liten klype salt, senk temperaturen, og la kraften koke inn.
Kraften bør koke inn mellom hver speing.
Det vil ta 20-30 minutter før risen er mør, men med en liten fast kjerne (les på pakken).

Trekk gryten vekk fra platen.
Smak til med salt, pepper og evt. sitron.
Tilsett smør og revet parmesan.
Legg på lokk, og la risottoen hvile i 2-3 minutter.

Risottoen skal være kremet og utflytende og bør serveres raskt etter hviletid.

Pesto:

  • 3-4 ss ristede pinjekjerner
  • 25-30 store blader av basilikum
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 1/2 dl olivenolje
  • 50 g revet parmesan

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett revet ost helt til slutt.
Smak til med salt.