Johan Kaggestad tror på norsk jubel i sykkel-VM

Johan Kaggestad mener Norge har fire gullkandidater under sykkel-VM i Qatar. Se VM-uttaket her.

På en pressekonferanse på Ullevaal stadion i formiddag tok Norges Cykleforbund ut 26 ryttere til å representere Norge i VM i Doha om en knapp måned.

– Det er et fornuftig uttak. Det er spennende at man endelig kan bygge et ordentlig lag rundt noen klare enere og noen jokere. Det er spennende hvordan de snakker om Sondre Holst Enger, som er en rytter vi ikke helt vet hvor vi har, sier Mads Kaggestad etter å ha sett uttaket.

En som ikke er med i troppen er Sky-rytter Lars Petter Nordhaug.

– Jeg er litt spent på hva Lars Petter Nordhaug synes om det, men dette er den beste troppen vi kunne stilt med, sier sykkeleksperten.

Alexander Kristoff er blant favorittene i den mest prestisjefylte klassen, fellesstarten for menn elite. Men Norge har også andre utøvere som kan hente hjem edelt metall i ørkenen.

– Alexander er en av verdens beste spurtere, han har et godt lag rundt seg og han vant det som ble kalt generalprøven til VM under Tour of Qatar i vinter. Dette gjør at han naturligvis er en av de som kan ta gull 16. oktober, sier Johan Kaggestad.

Men det som er gledelig for norsk sykkelsport, er at det kommer yngre utøvere fra de aldersbestemte klassene som også har utmerket seg denne sesongen, påpeker TV 2s sykkelekspert.

– Kurt Asle Arvesen og Sven Erik Bystrøm har tidligere vunnet gull i U 23-klassen. Nå har jeg tro på at Kristoffer Halvorsen følger i deres fotspor, sier Kaggestad.

Joker Byggtorget-spurteren var regnet som et av de største talentene i verden inntil han i fjor ble slått ut av et virus. Nå er han tilbake for fullt. I helga slo han langt mer meritterte ryttere og vant GP Isbergues.

Susanne Andersen er en annen som har alle forutsetninger til å få en stor karriere. Stavanger-jenta har fulgt mye av det samme treningsopplegget som Alexander Kristoff gjennom oppveksten. Nå er hun sisteårs junior og har allerede yppet seg mot langt eldre jenter denne høsten. Nå er det store forventninger til henne i Qatar.

– Hun er en klar gullkandidat på fellesstarten. I Doha kan det også bli mye vind, det er hun vant til fra sine treningsturer på Jæren, humrer Kaggestad, som også utroper Andersen til en outsider på tempoen.

Også på guttesiden i juniorklassen gror det godt.

– Iver Knotten tok bronse i EM og vant Fredsrittet i Tsjekkia. Han har hatt en veldig god sesong, og omtrent vunnet alt han har stilt opp i. Han kan gjøre det helt store også i Qatar, mener Kaggestad.

Den norske VM-troppen:
Fellesstart, menn:
Alexander Kristoff
Edvald Boasson Hagen
Sven Erik Bystrøm
Vegard Stake Laengen
Vegard Breen
Sondre Holst Enger
Kristoffer Skjerping
Daniel Hoelgaard
Truls Korsæth

Tempo, menn:
Edvald Boasson Hagen
Vegard Stake Laengen

Fellesstart, kvinner:
Cecilie Gotaas Johnsen
Katrine Aalerud
Emilie Moberg

Fellesstart, menn U23:
Kristoffer Halvorsen
Amund Grøndahl Jansen
Anders Skaarseth
Ole Forfang
Henrik Evensen
Fridtjof Røinås

Landevei, menn junior:
Iver Knotten
Andreas Leknessund
Sedrik Ullebø
Ludvik Holstad
Joakim Kjemhus
Håkon Aalrust

Tempo, menn junior:
Iver Knotten
Andreas Leknessund

Fellesstart, kvinner junior:
Susanne Andersen
Ingvild Gåskjenn

Tempo, kvinner junior:
Susanne Andersen