TATT: I over ett år var denne mannen etterlyst for voldtekt av en kvinne i Borggata i Oslo. Her er han fanget opp på et overvåkningskamera idet han tar kontakt med den fornærmede kvinnen. FOTO: POLITIET
TATT: I over ett år var denne mannen etterlyst for voldtekt av en kvinne i Borggata i Oslo. Her er han fanget opp på et overvåkningskamera idet han tar kontakt med den fornærmede kvinnen. FOTO: POLITIET

Etterlyst for voldtekt – meldte seg etter Åsted Norge-sending

OSLO (ÅSTED NORGE): En mann mistenkt for å ha voldtatt en kvinne i 20-årene i Oslo, ble mandag kveld etterlyst i Åsted Norge. Nå har han meldt seg for politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I over ett år har politiet jaktet på mannen som er mistenkt for å ha voldtatt en kvinne i 20-årene i juni i fjor.

Mandag kveld ble mannen etterlyst i Åsted Norge, og tipsene strømmet på.

– Jeg kan bekrefte at en 26 år gammel mann har meldt seg her på politihuset. Han hadde blitt varslet av venner at han var etterlyst på TV, forteller politioverbetjent Kari-Janne Lid, ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Mannen ble pågrepet på stedet og satt i arresten. Tirsdag ettermiddag klokken 13.00 startet avhør av mannen med forsvarer til stede.

– Det er veldig positivt at han har meldt seg, slik at han får muligheten til å forklare seg i saken, sier Lid.

Nekter straffskyld

26-åringen er formelt siktet for voldtekt, men han nekter straffskyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Marijana Lozic til TV 2.

Forsvareren sier det var venner som ringte 26-åringen og fortalte at han var etterlyst.

– Etter at han så etterlysningen tok han umiddelbar kontakt med politiet. Han satt i arresten i natt i påvente av avhøret som startet i ettermiddag, forteller Lozic.

Politiet har besluttet at 26-åringen, som satt i avhør i flere timer tirsdag ettermiddag, holdes i arresten enda en natt før politiet bestemmer seg for om han fremstilles for varetektsfengsling.

– Ble sjokkert

Den fornærmede kvinnen er informert om at en mann har meldt seg og er pågrepet i saken.

– Hun er veldig glad for det. Men hun er også litt sjokkert. Det har vært en prosess for henne med etterforskning i ett år og at saken ble henlagt i sommer, så det kom litt som et sjokk på henne, forteller kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan.

Kvinnen var positiv til at Åsted Norge viste saken mandag, i håp om at mannen skulle bli tatt. Nå er hun lettet over at en mann er tatt inn til avhør.

På vei hjem fra byen

Det var natt til lørdag 27. juni i fjor at en kvinne i 20-årene var på vei hjem fra byen. Hun tok taxi og låste seg inn i oppgangen.

Overvåkningsvideoen fra oppgangen viser at hun møter den nå pågrepne mannen i bygningen, tilsynelatende i heisen, idet hun er på vei opp til sin etasje og leilighet.

Kvinnen opptrer avvisende mot mannen. Hun går ut av heisen i en annen etasje enn den hun bor i. Gjentatte ganger forsøker han å få henne med inn i heisen igjen.

Mannen følger etter når kvinnen tar heisen opp til sin etasje og går ut i svalgangen mot sin egen leilighet. Det er her kvinnen har forklart at hun blir overfalt.

– Han dyttet henne hardt inn i en murvegg, og hun sier at hun frøs til i situasjonen og hun ble livredd. Denne manne forgriper seg på henne, han voldtar henne, før han forsvinner fra stedet, forteller kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan.