Lillestrøm  20160920.
Arne Erlandsen (56) blir ny Lillestrøm-trener. Han presenteres på Åråsen tirsdag morgen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Lillestrøm 20160920. Arne Erlandsen (56) blir ny Lillestrøm-trener. Han presenteres på Åråsen tirsdag morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

BEKREFTET: Erlandsen tar over LSK

Nå er det klart at Erlandsen gjenforenes med LSK.

Mandag kunne TV 2 og flere andre medier melde at Arne Erlandsen ble tilbudt trenerjobben i Lillestrøm etter Rúnar Kristinsson.

Det kommer neppe som en stor overraskelse at Erlandsen nå er presentert som ny trener. 56-åringen slo dermed Tom Nordlie i kampen om jobben.

Leder laget ut sesongen
Erlandsen er hentet inn for å lede laget ut sesongen.

– Vi ble enig med Arne sent i går kveld. Det er i første omgang et engasjement de seks siste kampene. Han kommer selvsagt inn for å redde Tippeliga-plassen, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

56-åringen ønsket i utgangspunktet en langtidskontrakt med klubben. Det fikk han imidlertid ikke.

– Vi skal ta en samlet vurdering av hele klubben etter sesongen, sier Bjarmann.

Erlandsen har full forståelse for avgjørelsen.

– Sånn er gamet. Det er helt normalt at man må se an hvilken situasjon klubben er i. Det skjønner jeg veldig godt, sier han.

Han gjenforenes dermed med klubben han trente i perioden mellom 1998 til 2004. Fra før av har Erlandsen også trent IFK Göteborg, Ham-Kam, Ull/Kisa, Moss og sist Fredrikstad.

De gulkledde har tre poeng opp til Aalesund på trygg grunn, og ett poeng opp til Stabæk på kvalifiseringsplass. Den nye LSK-treneren kastes ut i det som blir en tøff jobb. Seks kamper har Erlandsen på å sikre LSK ny Tippeliga-kontrakt.

– Vi vet jo alle hvilken situasjon vi er i. Vi må se på det som en utfordring. Vi skal forsøke å skape engasjement og å backe opp spillergruppen. Sånn at vi forhåpentligvis får en positiv slutt på sesongen, sier Erlandsen på pressekonferansen tirsdag.

– Vi er her for å holde plassen. Vi skal sørge for å ha god kvalitet i treningene, ha en god kommunikasjon med spillergruppa og støtteapparatet.

– Primitivt og enkelt
Første kamp er hjemme mot Sogndal førstkommende søndag. Jesper Mathisen er ikke optimist på LSKs vegne.

– Vi vet hva klubben får. Det blir en primitiv og enkel type fotball, som LSK har hatt suksess med før. Så får vi se om det er nok. Jeg tror de rykker ned likevel, sa TV 2s fotballekspert mandag.

– Jeg tror ikke det er noen god løsning på lang sikt. Jeg tror fotballen Erlandsen står for er utdatert. Strengt tatt var det ikke han som reddet Fredrikstad fra nedrykk forrige sesong heller. Det var Glenn Andersen da han scoret for Jerv og sendte Follo ned på overtid, fortsatte Mathisen.

– Når Island kommer til kvartfinalen i EM er det sjarmerende. Når vi spiller samme type fotball er det kjedelig. Leicester vant serien i fjor ved å spille den type fotball. Det er spillernes kvaliteter som bestemmer hvordan vi skal spille fotball, kompetansen avgjør, svarer LSK-treneren.