Sakho tilbake i trening – men loves ingenting av Klopp

– Det handler ikke om hvordan spilleren selv føler seg.

Mamadou Sakho er tilbake på Liverpools treningsfelt etter lengre tids fravær.

Franskmannen har ikke vært til stede på førstelagstrening siden han på famøst vis ble sendt hjem fra klubbens sommerturné i USA i juli.

Se Aleksander Schaus vanvittige hyllest av Sakho i videovinduet øverst!

Men selv om Sakho er tilbake i trening med førstelaget, er han ennå ikke i god nok fysisk forfatning til å spille fotballkamper. Det sier Liverpools manager Jürgen Klopp før tirsdagens Ligacup-oppgjør mot Derby.

– Han er nærmere enn han har vært tidligere, men det er stor forskjell på kampform og generell form, sier Klopp ifølge Daily Mail.

Klopp er ventet å gjøre flere endringer fra laget som slo Chelsea 2-1 på Stamford Brigde fredag, men Sakho er ikke en av spillerne som vil få sjansen mot laget som kun står med én seier på sine åtte første ligakamper.

– Det handler ikke om hvordan spilleren føler seg, det handler om hvor nær jeg føler han er. Det er veldig lenge siden han spilte fotball sist og alle andre spillere i troppen har nylig spilt fotball, så da gir det mer mening å bruke dem, sier Klopp.

Etter rapporter kom Sakho tilbake til sesongoppkjøringen i svært dårlig fysisk forfatning etter å ha vært utestengt fra fotball i en periode for bruk av ulovlige slankepiller, og ble fortalt at han ikke kom til å få spille denne sesongen.

Til tross for lånetilbud fra klubber i blant annet England og Tyrkia valgte 26-åringen å bli værende på Anfield for å forsøke å kjempe seg inn igjen i Klopps ellever.

Firmino tilbake

En mann som vil få sjansen i oppgjøret på iPro Stadium er Roberto Firmino. Brasilianeren mistet oppgjøret mot Chelsea, men er ventet å være tilbake i startelleveren tirsdag kveld.

– Legene våre sa han kunne spilt mot Chelsea også, men da jeg hørte ordet «risiko» bestemte jeg meg for å spare ham. Det er et ord jeg har hørt for ofte. Nå er jeg glad det ble som det ble. De sa at han burde være helt klar innen tre dager, nå er vi på den fjerde.

Klopp signaliserer at han ikke har planer om å spare spillere til Ligacup-kampen, selv om Hull gjester Anfield allerede lørdag i Premier League.

Skaff deg tilgang til Premier League her!

– Jeg mener vi bare har gode startellevere, så vi kommer til å stille med en sterk ellever mot Derby også. Ligacupen handler ikke om å spare spillere som er 100 prosent friske. Vi er inne i en god rytme og ønsker å spille kamp hver tredje eller fjerde dag, sier Klopp.

I den andre runden ble Burton knust 5-0, og tyskeren sier Liverpool satser seriøst på turneringen han var med å tape finalen for Manchester City forrige sesong.

– Det er bare logisk at om vi skal være med i en turnering, så går vi for å vinne den. Dette er en viktig turnering. Det var en stor opplevelse å ta del i finalen mot Manchester City forrige sesong, men det er ikke godt å tape slike kamper. Vi ønsker å være tilbake i finalen også denne sesongen, sier Klopp.