FFK fosser videre på Mjelde-effekten

Fotballfest i Fredrikstad da Strømmen gjestet byen.

Fredrikstad - Strømmen 2-1:

Fotballfeberen herjer i Fredrikstad etter Mons Ivar Mjeldes inntog i klubben.

Med 7 832 tilskuere på tribunen var det duket for fotballfest da FFK møtte Strømmen til oppgjør i OBOS-ligaen.

Fredrikstad bød på fest og stakk av med seieren på eget gress mot Strømmen. Ludvig Begby sendte hjemmelaget i ledelsen før Sanel Kapidzic avgjorde kampen etter pause. Ulrich Østigård Ness scoret målet for gjestene.

Se den avgjørende scoringen øverst i saken!

– Dette var deilig

Sendte publikum til himmels

Seieren betyr at Fredrikstad går opp på en 10. plass på tabellen i det den 25. runden av OBOS-ligaen er fullført. Laget fra plankebyen har tre poeng ned til Ranheim, som ligger på direkte nedrykk. Fredrikstad har fortsatt tilgode å tape etter at Mjelde tok over.

– Det var skikkelig Drillo-fotball på slutten. Det var tøft. Strømmen slo mye langt på slutten. Jeg er imponert. Strømmen er er godt lag. Det er ikke tilfeldig at de ligger foran oss på tabellen og har gjort en kjempesesong, forteller Mjelde til TV 2 etter kampen.

Se utlignen

– Det er så viktig for oss, når det kom så mye folk, at vi leverer. At vi får tre poeng er det aller viktigste nå. Dette var deilig. Det betyr ikke så mye på måten det kommer på. Vi vinner og det er sterkt, forklarer Mjelde.

Strømmen ligger fortsatt på 7. plass, syv poeng foran mandagens motstander.

Utnyttet forsvarsrot

Feststemte Fredrikstad-supportere fikk se at laget tok ledelsen etter en litt tam åpning på kampen. Kristian Brixs innlegg fra høyre i det 27. minuttet endte på pannen til Ludvig Begby. FFK-spilleren headet ballen i mål og sendte hjemmepublikumet til himmels.

Fredrikstad var inne i en god periode nå, men fire minutter før pause fikk hjemmelaget seg en skikkelig kalddusj. Aleksander Melgalvis fant Østigård Ness inne foran mål. Spilleren fyrte av fra kort hold og ballen endte i mål via keeper. Lagene var like langt.

Men etter pause rotet Strømmen det til for seg selv. Sanel Kapidzic var nådeløs og utnyttet muligheten etter forsvarstabber. Alene med keeper trillet han ballen i det lengste hjørnet. Da tok det virkelig av på tribunen.

Strømmen maktet aldri å svare, selv med fem minutters tilleggstid. Dermed endte det med 2-1 seier til FFK.