møtt av trusler og makaber symbolikk i eget hjem:

Da familien kom hjem fra ferie var kosedyr «hengt» og huset rasert

HALDEN (ÅSTED NORGE): Det er åtte år siden en familie i Halden fikk huset ødelagt av vandaler - nå ber politiet om hjelp til å finne gjerningspersonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Truslene på veggene var så alvorlige at politiet fortsatt ser det som svært viktig å oppklare den åtte år gamle saken.

– Vi mener det er rettet mot deres hus. Det er ikke tilfeldig slik vi ser det. Det skaper en stor usikkerhet og en redsel for de som har opplevd det, sier krimsjef Mona Bergseth ved Halden politistasjon.

Ble møtt av grusomt syn

Hele huset i Eklundveien i Halden var utsatt for hærverk og store skader. Sluket i øverste etasje var tettet igjen og vannet rant gjennom hele huset.

Jørn og familien hadde vært på en liten ferietur i slutten av juli 2008. Da de kom kjørende inn i gården til huset sent fredag kveld 31. juli 2008, ble de møtt av inventar som lå utendørs.

NÅDDE FORSIDENE I 2008: Slik ble det grove skadeverket omtalt i Halden Arbeiderblad i august 2008. Faksimile: Halden Arbeiderblad.
NÅDDE FORSIDENE I 2008: Slik ble det grove skadeverket omtalt i Halden Arbeiderblad i august 2008. Faksimile: Halden Arbeiderblad.

– Vi var trøtte og slitne og gledet oss til å komme hjem til sengene våre. Og når vi åpner døra inn til huset vårt så er det altså at det regner fra taket, sier Jørn, som ikke ønsker etternavnet omtalt, til Åsted Norge.

Dødninghoder på veggene og istykkerrevne dukker

Verst var likevel truslene og uvissheten over hvem som ville familien vondt.

– Det var skrevet trusler på veggene med tusj og tegnet dødninghoder på veggene. Det var dukker på rommet til minstejenta vår som var revet i biter. Noen var hengt etter halsen. På rommet til eldstejenta vår var klær hentet ut av skapet, surret fast i en stol, og kvalt i halsen. Det var en veldig sterk trussel mot jentene våre, sier Jørn, som er far til jentene.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Har du tips i saken hører vi gjerne fra deg!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!

Politiet tror at mer enn en person står bak, basert på de omfattende skadene.

– Vi tror at det sitter noen og ikke har det så veldig greit. Vi tror at det gnager på de som har gjort det, og jeg tror også at de hadde hatt godt av å komme til politiet og si at «det faktisk er vi som har gjort dette», sier Bergseth.

Krimteknikere sikret fingeravtrykk fra et vindu som en eller flere gjerningspersoner trolig har tatt seg inn gjennom, men avtrykkene finnes ikke i politiets register.