SLUTT PÅ VÅPENHVILEN: Det er den syriske hæren som erklærer våpenhvilen i landet for over. Dette bildet fra mandag viser en kontrollpost utenfor den syriske byen Homs. Foto: AFP.
SLUTT PÅ VÅPENHVILEN: Det er den syriske hæren som erklærer våpenhvilen i landet for over. Dette bildet fra mandag viser en kontrollpost utenfor den syriske byen Homs. Foto: AFP. Foto: Louai Beshara

Syria erklærer slutt på våpenhvilen

Våpenhvilen i Syria er ferdig, erklærer hæren i det krigsherjede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Syrias hær kunngjør slutt på våpenhvilen som begynte klokken 19 12. september, i henhold til avtalen inngått mellom USA og Russland, heter det i en uttalelse fra det statlige syriske nyhetsbyrået SANA.

Syriske myndigheter legger skylden på opprørsgrupper som «ikke forpliktet seg til ett eneste punkt» i våpenhvileavtalen, heter det ifølge meldingen.

Våpenhvilen i Syria kom i stand etter forhandlinger mellom Russland, som støtter president Bashar al-Assads regime, og USA, som støtter flere opprørsgrupper i landet.

Våpenhvileavtalens framtid kom under tungt skyts lørdag da den amerikanskledede koalisjonen innledet luftangrep på en regjeringskontrollert flybase ved Deir al-Zor. Australske, danske og britiske fly deltok i angrepet. USA har beklaget «utilsiktet tap av syriske liv». Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble 90 syriske regjeringssoldater drept i angrepet. Russland, som har kritisert angrepet, opplyser at 62 ble drept.

Angrepet blir fordømt av Syrias president Bashar al-Assad, som mener det bare gagnet IS. (©NTB)