Richmond, USA 20150925.
Pressekonferanse med de norske sykkelherrene. Stig Kristiansen t.v sammen med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, de er klare for VM.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Richmond, USA 20150925. Pressekonferanse med de norske sykkelherrene. Stig Kristiansen t.v sammen med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, de er klare for VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Dette er Norges kaptein i sykkel-VM

– Han er det klare kortet vårt, sier landslagssjefen til TV 2, som reiser til VM med gullambisjoner!

Se VM-uttaket på TV 2 Sportskanalen, TV 2 Sumo og TV2.no tirsdag klokken 11.00!

Fjorårets sykkel-VM ble omtalt som en fiasko etter at det fremsto som om Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff ikke klarte å enes om taktikken.

Nå tas det grep i den norske leiren for å unngå reprise i Qatar om en knapp måned.

Se reportasjen øverst i saken!

Når troppen til VM presenteres på en pressekonferanse på Ullevaal stadion tirsdag, skal det ikke være noen tvil om hvem som er Norges kaptein.

– Alexander Kristoff, er den tydelige beskjeden fra landslagssjef Stig Kristiansen.

– Det er mange meninger om dette, men sett i lys av de to siste sesongene, og alle spurtene og endagsløpene han gjør, så er han det klare kortet vårt i Qatar, legger han til.

Kristiansen sender dette tydelige signalet etter at en stor gullmulighet ble kastet bort i forrige VM. Da ble det usikkerhet rundt taktikken mot slutten. Dermed måtte en potensiell gullmedalje veksles inn i en kjedelig 4. plass til Kristoff.

– Hvor vanskelig har det vært å få med en vinnerskalle som Boasson Hagen på den planen?

– Det er ikke verdens enkleste oppgave, heldigvis. Vi skal være glad for at vi har ryttere med så stor lyst til å vinne, svarer Kristiansen.

Han bekrefter at han har snakket mye med Boasson Hagen om dette foran mesterskapet der Norge for andre gang i historien har en kvote på hele ni ryttere.

– I en spurt blir Edvald sisteopptrekker. Han har gjort en enormt bra jobb for Cavendish i den rollen, så hvis både Edvald og Alexander er med inn på oppløpet, så blir det Edvald foran Kristoff, forteller Kristiansen, som drar til Doha med gullambisjoner.