TRAVEL NATT: Det var 18 bilbranner i Malmö og Helsingborg natt til tirsdag. FOTO: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
TRAVEL NATT: Det var 18 bilbranner i Malmö og Helsingborg natt til tirsdag. FOTO: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: Johan Nilsson / TT

sverige  står i brann:

53 bilbranner i Sør-Sverige siden helgen

Det har igjen vært en travel natt for brannmennene i Malmö og Helsingborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen oppsummerte den svenske Räddningstjänsten nattens innsats til Expressen: Åtte utrykninger i løpet av noen få timer.

– Det har skjedd mellom klokka 22 og 01, og det er ti biler som har brent, sier Mats Nilsson i Räddningstjänsten til avisen.

Ti biler brant i Malmö, og åtte brant i Helsingborg i natt.

Politiet i Malmö kan nærme seg et gjennombrudd i etterforskningen av de mange bilbrannene i byen etter at de har pågrepet fire unge menn.

De fire ble pågrepet i Malmö mandag, mistenkt for en bilbrann tidligere på kvelden. Mennene skal ifølge Sydsvenskan ha blitt stoppet i en bil like etter at de første bilbrannene mandag startet.

32 bilbranner i Malmö i helgen

Etter at det flere netter på rad har vært mange bilbranner i den sørsvenske byen, var det roligere natt til tirsdag.

I løpet av helgen var det 32 bilbranner i Malmö, skriver Sydsvenskan. I Helsingborg ble tre biler satt fyr på.

Det store antallet bilbranner gjør at flere brannmannskaper tenker over yrkesvalget sitt, ifølge avisen.

– Det synes som om vi bruker samfunnets ressurser feil. Etter at alarmen går, tenker man ofte: Herregud så bra at det ikke var en boligbrann, samtidig som man slukket en brennende bil. Det kan være stjålne biler, men ofte er det familiebiler. Man ser barneseter og tenker «jaha, da skulle de kanskje kjørt til barnehagen i morgen tidlig», sier brannmannen Sara Hansen til Sydsvenskan.

Politiet i Malmö mener de mange bilbrannene i byen den siste tiden kan ha tilknytning til organisert kriminalitet.

Helgens bilbranner skapte frykt blant byens innbyggere, men ingen personskader er innrapportert. Brannene har imidlertid krevd mye kapasitet både av politiet og brannvesenet.

Trolig ble brannene startet av noen som et svar på pågripelsene, og for «å få oss i arbeid slik at vi ikke fokuserer på hva de driver med», uttalte politiets pressetalsmann Lars Förstell tirsdag.

Mandag ble fire unge menn pågrepet, mistenkt for å ha stått bak en bilbrann tidligere på dagen. De fire ble senere løslatt, men mistankene mot dem opprettholdes.

– Vi har tatt beslag i bilen de satt i da de ble pågrepet, samt andre eiendeler. Etterforskningen fortsetter, sier Förstell. (NTB/TV 2)

Natt til tirsdag var det «bare» ti bilbranner i Malmö, i helgen var det 32. FOTO: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Natt til tirsdag var det «bare» ti bilbranner i Malmö, i helgen var det 32. FOTO: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: Johan Nilsson / TT