TILBAKE I TV 2: Trygve Rønningen blir direktør i TV 2.
TILBAKE I TV 2: Trygve Rønningen blir direktør i TV 2.

Trygve Rønningen til toppstilling i TV 2

Trygve Rønningen returnerer til TV 2 som ny kanaldirektør og publisher.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er glad for at Trygve, en av pionerene i TV 2, vender tilbake til kanalen. Jeg har store forventninger til hans tilbakekomst, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Tilbake etter 16 år

Rønningen startet sin karriere i 1991 og har siden han sluttet i TV 2 i 2000 blant annet vært programdirektør i P4 og MTG, samt daglig leder i produksjonsselskapet Mastiff. Rønningen har også vært administrerende direktør og sjefredaktør i P4. Han kommer nå fra jobben som administrerende direktør i MTG i Norge.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene i TV 2, sammen med tidligere og nye kolleger. Alle vet at bransjen vår står foran betydelige utfordringer. I jobben som kanaldirektør i TV 2 får jeg muligheten til å komme enda nærmere TV-produktet og utformingen av TV-kanalene, sier Trygve Rønningen.

Nåværende program- og kanaldirektør Trond Håndlykken Kvernstrøm slutter i TV 2 ved nyttår.

Det er ikke klart når Trygve Rønningen starter i TV 2, og det jobbes nå med å finne Kvernstrøms erstatter også på programområdet, opplyser Sandnes.

– Arbeidet med å erstatte Trond vil nå igangsettes. Jeg er opptatt av å gjennomføre en grundig prosess, i tråd med de andre endringene som pågår i TV 2. Heldigvis har vi i TV 2 en svært kompetent ledergruppe i programavdelingen som jeg ser frem til å jobbe med i mange år framover, sier Sandnes.

– Trond signaliserte før sommeren at han i løpet av det neste året ønsket seg nye utfordringer utenfor TV 2. Trond har gjort en flott innsats for TV 2 og jeg vil ikke være overrasket om samarbeidet fortsetter i en annen form, utdyper Sandnes.

– Rønningen rett mann

Kvernstrøm ønsker ikke å kommentere hva han skal gjøre når han slutter i TV 2.

– Jeg har hatt snart tre lærerike år i TV 2 og fått oppleve et fantastisk TV-hus fra innsiden, som var hovedmotivasjonen min etter et langt liv i produksjonsbransjen. Jeg kommer til å holde kontakten med mange av mine gode kollegaer i tiden fremover. Trygve Rønningen har den tyngden og erfaringen som trengs for å bidra til TV 2s videre utvikling. Jeg er sikker på at han er rett mann for denne jobben sier Trond Håndlykken Kvernstrøm.