Her støtter han sin omtrent bevisstløse lillebror over målstreken i kampen om VM-tittelen

Alistair Brownlee (28) gjorde alt han kunne for å hjelpe sin omtrent bevisstløse lillebror Jonathan (26) til VM-tittelen i triatlon, men den utrolige innsatsen var akkurat ikke nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Kristian Blummenfelt endte på en brukbar og lite dramatisk 14.-plass i årets siste VM-runde i triatlon, men foran i feltet var dramatikken derimot enorm da triatlon-utøverne avsluttet sesongen i Mexico søndag.

Noen hundre meter før mål ledet OL-sølvvinner Jonathan Brownlee relativt komfortabelt og så ut til å cruise inn mot seier både i løpet og VM-sammendraget. Men plutselig begynner 26-åringen å vingle ut mot gjerdet tydelig fullstendig tom for energi.

Like bak kommer broren Alistair - som for øvrig vant gull i OL - og sørafrikanske Henri Schoeman. Mens sistnevnte løper ufortrødent videre, stopper hans to år eldre bror for å hjelpe lillebror inn til mål.

Alistair slenger Jonathans hånd over skuldrene og omtrent bærer ham helt fram til mål, vel vitende om at hver eneste plassering betyr enormt i sammendraget. Til slutt kaster han broren over målstreken som kollapser kun centimeter over mållinjen.

Etter at alle var i mål måtte de to likevel konstatere at det akkurat ikke holdt til VM-tittel. Spanske Maria Mola kjempet seg inn til femteplass og tok sammenlagtseieren med fire små poeng (4819 mot 4815). Uansett blir årets siste VM-runde i triatlon stående som en lysende eksempel på søskenkjærlighet. (©NTB)