Mann (27) falt fra 15 meter høy klippe under raveparty i Oslo

Én person ble skadet i en fallulykke da rundt 100 mennesker samlet seg for å feste i skogen i Oslo natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 06.35 søndag morgen fikk politiet i Oslo en telefon om at en 27 år gammel mann hadde falt ned fra en klippe ved Pinabekken nordvest for Sognsvann i Oslo.

– Vi fikk telefon av en bekjent av han som skadet seg. Klippen var visstnok opp mot 15 meter høy, men han falt ned via et utspring som dempet fallet, forklarer operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til TV 2.

Mannens skadeomfang er ukjent, men han skal ikke ha blitt alvorlig skadet i det Engeseth omtaler som en ulykke som potensielt kunne vært veldig stygg.

Mye rus involvert

Engeseth forteller at oslopolitiet ved flere anledninger har måttet dra opp i området rundt Sognsvann for å stanse ravepartyer. Det har da vært i forbindelse med naboklager på bråk fra festene.

«Rave» er store fester hvor det hovedsaklig spilles elektronisk musikk. Engeseth forklarer at det gjerne har vært mye rus involvert i festene som de har vært borti i Nordmarka i Oslo.

– Det er litt skummelt med tanke på at de er ute i skogen og mye rus involvert, sier han.

Usikker på om festen er ulovlig

Under nattens fest var det rundt 100 mennesker som deltok, bestående av personer fra 20 til 40 år.

Engeseth vil ikke si noe om ravepartyet var ulovlig, fordi politiet ikke ennå vet om det er snakk om et organisert treff eller ikke.

– Det er lov å samles i skogen. Men dersom dette var et arrangement, er det ikke lov. Da må man søke om tillatelse først, forklarer han.

Fallet vil bli etterforsket som en ulykke.