Stavanger i natt:

Person ble banket bevisstløs, politimann angrepet og mann ranet

Det har vært en vanvittig travel natt for politiet i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sør-Vest politidistrikt fikk mer enn nok å henge fingrene i natt til lørdag, med flere tilfeller av alt fra slåsskamper og offentlig forstyrrelse, til forulempning av offentlig tjenestemann.

– Det har vært en travel natt med mye slåssing i hele distriktet, fra Stavanger i nord til Jæren i sør, opplyser operasjonsleder Egil Karlsen til TV 2.

Mange mennesker har vært ute på grunn av det fine været, mener politiet.

– Det virker som at noe ligger i luften, sier Karlsen om nattens mange hendelser.

Angrep politimann

I ett av tilfellene måtte politiet ty til pepperspray for å beskytte seg selv.

– En ung mann sparket mot både politibil og politimann. Han ble pepra, forteller Karlsen.

Personen ble tatt inn for ordensforstyrrelse og forulempning av offentlig tjenestemann.

I Stavanger sentrum ble en 38 år gammel mann tatt kvelertak på og fraranet mobilen sin. Vitner forteller at tre personer løp fra stedet. Politiet etterforsker fortsatt saken.

På en fotballbane på Buøy rett nord for Stavanger ble en 43 år gammel mann slått bevisstløs. Mannen ble hentet av ambulanse og det er uklart hvor alvorlig han er, opplyser politiet.

Mange slåsskamper

Halv ett ble en 18-åring slått ned utenfor et utested, før en mann ble funnet kraftig forslått Ved 7-Eleven ved jernbanen i Stavanger i ettiden.

– Han hadde blitt slått eller sparket i hodet, opplyser Karlsen.

Men det er ikke bare gutta den varme septembernatten har gått hardt ut over. Også jentene har fått kjenne på kroppen hvorfor politiet har hatt noen travle timer.

Rett etter klokken ett ble en 18 år gammel jente slått i ansiktet med et glass eller en glassflaske i Stavanger. Hun fikk det politiet omtaler som et stygt kutt i munnen, og måtte bli hentet av ambulanse.

Ved totiden ble en 20 år gammel jente slengt i bakken av en annen jente. 20-åringen slo hodet sitt i hendelsen, men skal ikke være alvorlig skadet.

Fikk ikke loggført alt

Karlsen forteller at det har vært så mye uro i natt at politiet ikke har rukket å registrere alle hendelsene.

– Det har ikke vært kapasitet til å loggføre alt. Patruljene i sentrum av Stavanger har stanset mellom 20 og 30 slåsskamper uten at det er loggført.

I tillegg har politiet mottatt en rekke meldinger om overstadig berusede personer som ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

– Det går i rykk og napp – i natt har det vært veldig mange fulle og aggressive folk.