EKSPLOSJON: Ifølge New Yorks borgermester skal det ikke dreie seg om et terrorangrep. (Foto: Reuters) 
EKSPLOSJON: Ifølge New Yorks borgermester skal det ikke dreie seg om et terrorangrep. (Foto: Reuters)  Foto: Rashid Umar Abbasi

Dette vet vi om eksplosjonen i New York:

29 personer er skadd etter eksplosjon på Manhattan

Det har vært en kraftig eksplosjon i Chelsea-distriktet på Manhattan i New York. Minst 29 personer er lettere skadd og politiet betegner hendelsen som «målrettet».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 21-tiden lokal tid fikk nødetatene meldinger om eksplosjonen i Chelsea-distriktet på Manhattan. 29 personer er skadd, tilstanden er alvorlig for én av disse.

New York Post skriver at eksplosjonen skjedde i en container utenfor et hjem for blinde. Politiet mener at eksplosjonen skyldes et sprenglegeme.

Ifølge borgermester Bill de Blasio er det ingenting som tyder på at eksplosjonen var et terrorangrep. Samtidig sier politiet at de etterforsker saken som en målrettet, kriminell handling.

De sier også at de foreløpig ikke har funnet noen sammenheng mellom denne hendelsen og rørbomben som eksploderte i New Jersey lørdag.

Eksplosivene lå i denne containeren. (Foto: NYPD) 
Eksplosivene lå i denne containeren. (Foto: NYPD) 

Fant mulig bombe

ABC News og CNN melder søndag morgen at det er funnet en ny mistenkelig gjenstand i nærheten av Chelsea-distriktet, hvor eksplosjonen skjedde.

Gjenstanden beskrives som en hjemmelaget bombe, bestående av en trykkoker koblet til en mobiltelefon med ledninger.

Ifølge CNN ble det også funnet en lapp med notater sammen med trykkokeren.

Ifølge Fox News skal det være hørt en eksplosjon på stedet hvor trykkokeren ble funnet. Dette kan ha vært en kontrollert sprengning utført av politiet, men dette er ikke bekreftet.

Trykkokere har blitt brukt i flere bombeangrep de siste årene, senest under angrepet på Boston Maraton i 2013 da tre personer ble drept og 264 andre ble skadert.

Øredøvende smell

Flere vinduer i en 14 etasjer høy bygning skal ha blitt blåst ut som følge av eksplosjonen i Chelsea-distriktet, i tillegg er to nabobygninger evakuert. Folk som bor i nærheten, oppfordres til å holde seg unna vinduene i boligen sin.

Vitner beskriver smellet som «øredøvende» og «100 ganger høyere enn torden».

– Det hørtes ut som torden, forteller norske Andreas Kravik, som bor like ved eksplosjonsområdet, til TV 2.

– Det er høyere enn noe torden jeg har hørt. Det var som om himmelen eksploderte. Bygningen ristet, skriver en på Twitter.

Bilder fra stedet viser at politipatruljer med bombehunder søker i området. Et større området er sperret av frem til situasjonen er avklart.

Saken oppdateres.

TV 2 / NTB