KUNDER BLE SKADET: Det var ved dette solsenteret i Loddefjord at flere kunder ble skadet da de solte seg i august. FOTO: BRUN OG BLID
KUNDER BLE SKADET: Det var ved dette solsenteret i Loddefjord at flere kunder ble skadet da de solte seg i august. FOTO: BRUN OG BLID

Flere solariumskunder skadet: – Sabotasje

Solariumskjeden Brun og Blid har anmeldt saken til politiet og kontrollert alle sine solarier etter at flere kunder ble solskadet ved et senter i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere personer ble solbrent etter å ha brukt et solarium hos Brun og Blids avdeling i Loddefjord i Bergen i midten av august.

Et ansiktsfilter ble demontert på et solarium lørdag 13. august, skriver firmaet på sine nettsider. Over én måned senere går en av solkundene fortsatt på medisiner, opplyser daglig leder Thorbjørn Frantzen til TV 2.

Har video av mistenkte

– Det var åtte kunder totalt i solen, men de fleste avbrøt solingen da de så at det var noe feil, skriver han i en e-post. Flere av de skadde ble sykmeldt på grunn av skadene. Solsenteret har betalt kompensasjon til flere av de skadde.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

De antatte sabotørene er fanget på overvåkningskamera og firmaet har oversendt videoen til politiet og anmeldt saken.

– Videoen er veldig klar og tydelig, skriver Frantzen.

Politiet: Alvorlig

Politiet bekrefter overfor TV 2 at de har registrert to mennesker som har fått skader av solariet, samt en anmeldelse fra Brun og Blid.

– Vi har også fått en overvåkningsvideo, men denne har jeg ikke rukket å se på personlig, sier politioverbetjent i Bergen vest, Svein Føllesdal.

Han forteller at det foreløpig ikke er gjort så mye i saken, men at de tar lovbruddet alvorlig og vil se nærmere på det.

– Virkningen av dette er alvorlig, særlig hvis det gjelder ansiktet og man får arrdannelse og så videre, sier han.

– Kontrollert 6000 soler

Frantzen forteller at de nå har kontrollert alle solariene ved sine solstudioer landet rundt.

– Vi har sjekket alle kontrollbryterne på alle våre cirka 6000 ansiktsfiltre, samtlige fungerer, skriver han.

I tillegg til politianmeldelsen har Brun og Blid varslet Statens Strålevern, helsevernetaten i Bergen kommune og produsenten av solariet etter hendelsen.

I Helsekontrollen kommende uke ser du hvor omfattende skader solariumskundene fikk. TV 2 – klokka 20.00.