POPULÆR SKUESPILLER: Kristofer Hivju på Game of Thrones-utstilling i Oslo. Foto: Scanpix.
POPULÆR SKUESPILLER: Kristofer Hivju på Game of Thrones-utstilling i Oslo. Foto: Scanpix. Foto: Margrethe Miljeteig

Hivju om Emmy: – Først og fremst fake pokaler og ære

Game of Thrones kan bli historiens mestvinnende tv-serie i helgen. Men priser, glitter og glamour betyr lite for skuespiller Kristofer Hivju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HBO-serien Game of Thrones har allerede håvet inn ni priser under «Creative Arts Emmys», og kan nå skilte med 35 Emmy-statuetter til sammen.

Under søndagens Emmy-prisutdeling kan serien dra i land enda flere.

TV 2 Livsstil vil sende prisutdelingen live fra kl.01.00 natt til mandag, og du kan følge sendingen direkte – hele natten på tv2.no.

Redd på settet

Den kanskje mest spektakulære og mye omtalte episoden i Game of Thrones, med tittelen «Battle of the Bastards» har alene vunnet fire priser for visuelle effekter, klipping, lydmiks og sminke.

Norske Kristofer Hivju (37) spiller Tormund Giantsbane i serien, og hadde en sentral rolle i episoden. Han har tidligere fortalt at innspillingen både føltes ekte og til tider skremmende.

– Det blir en blanding av frykt og adrenalin, men jeg følte mer adrenalin enn frykt. Jeg trengte ikke å spille. Jeg følte at jeg måtte kjempe for livet, sa han til TV 2 i juni.

Stolt av kollegene

Dagen før Emmy går av stabelen i Los Angeles, er skuespilleren på plass i Belfast for innspillinger av sesong syv av Game of Thrones.

Hivju får ikke tatt del i den spektakulære hyllesten av tv-bransjen, men er glad for at kollegene og serien er nominert til så mange priser.

– Det er veldig gøy at Emilia, Maisie, Lena, Kit og Peter er nominert, sier Hivju til TV 2.

Game of Thrones feiret hele 23 nominasjoner i år. Emilia Clarke, Maisie Williams og Lena Headey kan vinne prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie, mens Kit Harrington og Peter Dinklage kan vinne den samme prisen for menn.

Går inn i historiebøkene

Dermed kan fiksjonsserien skrive historie. Game of Thrones trenger kun å vinne to av de 23 prisene, for å slå den nåværende rekorden til «Frasier» som nå ruver som den mestvinnende tv-serien i Emmys historie.

Det er en stund siden Hivju selv dukket opp på en slik tilstelning, men for den jordnære nordmannen er det ikke røde løpere og glamour som lokket han til skuespilleryrket.

– Det er en veldig liten del av det. Selvfølgelig er det kjempegøy, og det er viktig for oss at det skaper oppmerksomhet rundt det produktet vi lager, men det er et intenst opplegg og det er mye styr, sier han.

Selv digger 37-åringen å se på serier som «Narcos» og «Fargo». Sistnevnte er nominert i åtte kategorier under Emmy.

– Det er en hard konkurranse. Men til syvende og sist er det bare fake pokaler og ære. Det er å lage serien som er det morsomste!