KVALT: Leonardo Sanchez rakk ikke å oppleve sin egen to-årsdag. (Foto: Leonardo Sanchez's Memorial Fund)  
KVALT: Leonardo Sanchez rakk ikke å oppleve sin egen to-årsdag. (Foto: Leonardo Sanchez's Memorial Fund)  

gravlagt på toårsdagen sin:

Leo (1) ble kvalt da en barnehageansatt satte seg på saccosekk mens han lå under

En barnehageansatt i Utah, USA, tok livet av ett år gamle Leonardo Sanchez ved et uhell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 17. september skulle Leonardo egentlig fylt to år. I stedet skal den lille gutten begraves på sin egen bursdag, skriver Huffington Post.

Den tragiske ulykken skjedde like utenfor Salt Lake City på torsdag for halvannen uke siden. Politiets teori er at Leonardo gjemte seg under en saccosekk da en ansatt i barnehagen skulle sette seg på denne for å lese en bok for barna.

Vedkommende visste ikke at ett-åringen befant seg under, og dermed ble han kvalt til døde.

Mor krever svar

Politiet betegner hendelsen som en tragisk ulykke, men det er ikke kjent om den ansatte kan vente seg en reaksjon fra påtalemyndighetens side.

Leonardos mor, Danielle Sanchez, har gitt flere intervjuer i kjølvannet av sønnens dødsfall. Hun krever nå svar på hvordan ulykken kunne skje.

– Jeg skulle egentlig planlegge bursdagen hans, men i stedet planlegger jeg begravelsen, sa en sønderknust Sanchez til TV-kanalen KSL.

– Kan ikke forstå

Et overvåkningskamera inne i barnehagen skal ha fanget opp ulykken.

– Jeg forstår ikke hvordan de ikke visste at han lå under saccosekken. Hvordan kunne de ikke kjenne at han lå der? Hørte de ikke at han skrek, spør hun.

Ifølge Huffington Post har en tidligere ansatt i barnehagen uttalt at de ansatte ofte har altfor mange barn å passe på til enhver tid. Barnehagens advokat, Barry Johnsen, har kommet med en uttalelse der han viser sin medfølelse med guttens familie.

– Vi beklager dødsfallet på det dypeste. Ingen ord kan beskrive hvor lei oss vi er. Vi kjenner familien godt, og vi sørger med dem, skriver han.