ETTERLYST: Denne mannen i blå skjorte etterlyses i forbindelse med en voldtekt i Oslo. FOTO: POLITIET
ETTERLYST: Denne mannen i blå skjorte etterlyses i forbindelse med en voldtekt i Oslo. FOTO: POLITIET

Minutter senere blir kvinnen voldtatt – nå etterlyser politiet denne mannen

OSLO (Åsted Norge): Politiet har jaktet på en mistenkt voldtektsmann i over ett år. Nå trenger de din hjelp og går ut med disse bildene av mannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OPPDATERT: Mannen som ble etterlyst i Åsted Norge for voldtekt i Oslo, er pågrepet. Derfor er bilde av ham nå anonymisert i denne artikkelen.

Natt til lørdag 27. juni i 2015 er en kvinne i 20-årene på vei hjem fra byen. Hun tar taxi nesten helt fram til inngangsdøren og låser seg inn i oppgangen.

I bygget treffer hun på en mann hun ikke kjenner.

– I denne saken her så gjør jo denne kvinnen de riktige tingene. Hun tar taxi hjem, kommer seg trygt hjem, låser seg inn, føler seg trygg, tar heisen opp. Og så blir hun overfalt der, sier avdelingsleder ved avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, politioverbetjent Kari-Janne Lid.

Presser kvinnen inn i heisen

I videoen Åsted Norge har fått tilgang til ser man at kvinnen står i heisen i oppgangen hvor hun bor. I heisen står det også en ukjent mann. Kvinnen opptrer avvisende mot den etterlyste mannen. Hun går ut av heisen i en annen etasje enn den hun bor i. Gjentatte ganger forsøker han å få henne med inn i heisen igjen.

Se videoen øverst - vet du hvem den etterlyste mannen er? Ta kontakt med enten politiet i Oslo eller tips Åsted Norge-redaksjonen.

BER OM TIPS: Politioverbetjent Kari-Janne Lid ber om publikums hjelp til å identifisere mannen de mener voldtok en kvinne i 20-årene i juni 2015. FOTO: ESPEN STORSVE / ÅSTED NORGE
BER OM TIPS: Politioverbetjent Kari-Janne Lid ber om publikums hjelp til å identifisere mannen de mener voldtok en kvinne i 20-årene i juni 2015. FOTO: ESPEN STORSVE / ÅSTED NORGE

Etter en stund går kvinnen inn i heisen igjen. Den nå etterlyste mannen følger henne. Heisen stopper i etasjen hvor kvinnen bor. I svalgangen, bare metre unna sin egen leilighet, blir hun overfalt.

– Han dyttet henne hardt inn i en murvegg, og hun sier at hun frøs til i situasjonen og hun ble livredd. Denne manne forgriper seg på henne, han voldtar henne, før han forsvinner fra stedet, forteller kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan.

Rjukan forklarer at kvinnen fortsatt er så preget av voldtekten at hun ikke ønsker å la seg intervjue av Åsted Norge, men hun er glad for at saken blir tatt opp i programmet i håp om at gjerningsmannen blir tatt.

– Hun har vært sykmeldt i lengre perioder fra jobben sin, hun går fortsatt til psykolog. Hun har en mye tyngre hverdag enn hun hadde før, forteller Rjukan.

Politiet trenger din hjelp

Etterforskningen i saken har vært omfattende, men sporsøk og flere interne etterlysninger av den mistenkte mannen har ikke ført til identifisering. Derfor ble saken henlagt i sommer, ett år etter voldtekten. Nå håper imidlertid politiet at Åsted Norges seere kan gi dem det avgjørende tipset for å pågripe den etterlyste mannen.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Har du tips i denne saken hører vi gjerne fra deg!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!

– Hvis gjerningsmannen ser på nå, så vil vi bare si, ta kontakt med politiet. Vi har stor tro på at noen vil kjenne deg igjen. Så ser vi også av videoen at han har vært i oppgangen samme natt sammen med en annen mann. Denne mannen er et særdeles viktig vitne og vi ber han ta kontakt og fortelle hvem han var sammen med denne natta, avslutter Lid.