Linnéa Myhre (26) om sin nye bok: – Tilfeldig at det ligner på Sondre Lerche

Denne uken kommer forfatter og blogger Linnéa Myhre ut med sin tredje bok. En bok om kjærlighetssorg og spiseforstyrrelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken gir forfatter og blogger Linnéa Myhre (26) ut sin tredje roman.

Boka, som har fått tittelen «Hver gang du forlater meg», handler om kjærlighetssorg og i kveldens Senkveld forteller forfatteren om at hun forbereder seg på det verste.

– Nå sitter jeg bare og venter på at folk skal få lov til å lese det jeg har skrevet, så nå går jeg ned i en dal hvor jeg tenker alle de verste tankene.

– Som hva da, spør Harald Rønneberg?

– At ingen har lyst til å lese det eller at alle hater det eller at jeg aldri bør skrive igjen, sier en åpen og ærlig Linnéa og legger til:

– Da blir jeg hvert fall ikke skuffet om ingen skulle bry seg.

Tilfeldig at det ligner på Sondre Lerche

Myhre er kjent både som forfatter og blogger, men mange kjenner henne også som artisten Sondre Lerche sin kjæreste. De to har vært sammen siden 2013.

I den nye boka skriver hun om ei jente som elsker en musiker fra Bergen som bor i USA, akkurat som hun selv, men det mener hun er tilfeldig.

– Dette er faktisk en roman. Jeg har hatt for vane å skrive veldig nært og tett opp til meg selv, men denne gangen føler jeg faktisk at jeg har greid å skrive meg ut av det.

– Du forstår at folk kommer til å tenke at det er dere, prøver Thomas Numme seg.

– Jo, men er ikke det litt spennende da?, svarer hun lurt.

Men Myhre er også ærlig på at hun bruker en stor del av seg selv og skriver tett opp til følelser hun selv har hatt.

– Jeg kan jo si så mye jeg vil at dette er en roman, men folk kommer jo sikkert til å tenke det, og det må de bare gjøre.

– Sondre er tålmodig og forstår

«Hver gang du forlater meg» er ikke bare en bok om kjærlighetssorg, men også om spiseforstyrrelser. Et tema 26-åringen kan mye om.

– Jeg har jo skrevet mye om dette før og her prøver jeg å få en litt ny vinkel på det. Det er jo ingen hemmelighet at det er vanskelig å være i et forhold med spiseforstyrrelser.

Linnéa Myhre har selv slitt med spiseforstyrrelser i mange år.

– Jeg har det til en viss grad fortsatt. Problemet er at det blir et forhold i seg selv, og da jeg traff Sondre hadde jeg et forhold med maten.

Ifølge forfatteren er Sondre Lerche en veldig tålmodig kjæreste som forstår og viser forståelse, noe hun mener er veldig viktig.

– Mange sier du bare må skjerpe deg, men sånn er det jo ikke, avslutter hun.

Se hele intervjuet med Linnéa Myhre i Senkveld på TV 2 i kveld kl. 22.15!