Kraftkost fra fjellgeita Wenche

Wenche har tatt turen til Telemarks tak, Gaustatoppen. Der serverer hun kraftkost til frokost; pannekaker, bacon og stekte poteter.

Frokost på Gaustatoppen: Pannekaker servert med bacon og stekte epler.

Oppskrift:

275 g hvetemel (gjerne tilsatt litt grovt mel)

1-2 ss sukker

½ ts salt

2 ts bakepulver

4 store egg

50 g smeltet smør

Ca. 5 dl skummet kulturmelk

Smør til steking

Bland sammen det tørre. Tilsett egg, smeltet smør og melk. Visp til en glatt røre. La den svelle i 6-8 minutter. Stek små pannekaker i panne med litt smør. Server med stekt bacon og stekte epler, eller server med litt honning og frisk frukt.

Turmat: Pannekaker med bacon og stekte epler.
Turmat: Pannekaker med bacon og stekte epler.

Solbærtoddy med kryddersmak:

Ca. 1 l utblandet solbærsaft

½ appelsin med nellikspiker

3 hele kanelstenger

1 sitron i skiver

2-3 hele kardemommekjerner

Kok utblandet saft og krydder, og la det trekke i 20-30 minutter. Sil fra krydderiene.

Server med rosiner og hakkede mandler.