BER FOLK SLUTTE Å BRUKE TELEFONEN: Batteriproblemer med flaggskipet Galaxy Note 7 skaper problemer for Samsung. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
BER FOLK SLUTTE Å BRUKE TELEFONEN: Batteriproblemer med flaggskipet Galaxy Note 7 skaper problemer for Samsung. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE Foto: Jung Yeon-je

Tilbakekaller én million Samsung-telefoner

Risikoen for at batteriet tar fyr gjør at amerikanske myndigheter nå ber folk om umiddelbart å slutte å bruke Galaxy Note 7-telefoner kjøpt i USA før 15. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske myndigheter har ifølge Washington Post aldri tidligere gått til et slikt skritt. En tilbakekalling betyr blant annet at telefonen blir ulovlig å selge og forbudt å bruke på fly.

En rekke flyselskaper har allerede lagt ned forbud mot å bruke telefonene om bord på fly. Også SAS og Norwegian har lagt ned forbud mot bruk av telefonen.

92 hendelser

Samsungs nyeste telefon har skapt store presseoppslag etter en rekke rapporter om at telefonens batteri har tatt fyr. Tilbakekallingen i USA omfatter telefoner solgt før 15. september. 97 prosent av Galaxy Note 7-telefoner som er solgt i USA, har batterier av den typen som har ført til brann.

– Samsung har mottatt 92 rapporter om overoppheting av batterier i USA, deriblant 26 rapporter om brann og 55 rapporter om skader på eiendom, blant annet branner i biler og i en garasje. Forbrukere bør umiddelbart slutte å bruke og skru av den tilbakekalte Galaxy Note 7-enheten kjøpt før 15. september 2016, skriver US Consumer Product Safety Commission i sitt vedtak.

Dårlig timing

Tilbakekallingen omfatter rundt en million telefoner. Eierne kan enten få en ny telefon eller få pengene tilbake.

Trøbbelet med Galaxy Note 7 er et alvorlig tilbakeslag for Samsung, som har kjempet seg fram til posisjonen som verdens største produsent av smarttelefoner og Apples viktigste konkurrent.

Problemene kommer på et spesielt dårlig tidspunkt siden Apple starter salget av nye iPhone 7 fredag.