Trump snur – tror Obama er født i USA

Donald Trump har i en årrekke nøret opp under påstanden om at Barack Obama ikke er født i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå sier valgkampapparatet hans at han tror Obama er en ektefødt amerikaner.

I en pressemelding sendt torsdag heter det at «Trump i 2011 endelig kunne avslutte denne stygge episoden og tvinge Obama til å legge fram sin fødselsattest, Trump har gjort presidenten og landet en stor tjeneste ved å avslutte en sak som ble startet av Hillary Clinton og hennes folk».

Talsmann Jason Miller sier at Trump, etter å ha skaffet til veie Obamas fødselsattest, tror presidenten er født i USA. Men Trump selv har fortsatt ikke sagt rett ut at Obama ble født på Hawaii. Tidligere på dagen nektet han å svare på et direkte spørsmål om dette.

– Jeg skal besvare det spørsmålet når tiden er inne. Jeg vil bare ikke svare ennå, sa han da.

Saken – og den såkalte birther-bevegelsen – startet etter at Hillary Clinton i 2008 sa at hun trodde på Barack Obama når han sa at han ikke var muslim. Hun stilte derimot ikke spørsmål ved hvor han var født, noe Trump og mange andre har gjort.

Han har blant annet sagt at dersom Obama ble født i Kenya, har han gjennomført den største politiske bløffen i historien. Kun «naturlig fødte borgere» kan bli president. Begrepet er ikke definert, men det er allment akseptert at den som er født i USA, oppfyller kravet.

(NTB)