Moren fra Maryland innrømmet i retten å ha drept sine to yngste barn.Foto: Montgomery County Police Handout
Moren fra Maryland innrømmet i retten å ha drept sine to yngste barn.Foto: Montgomery County Police Handout

Ettåring og toåring knivdrept av moren (31) – trodde de var besatt av demoner

Firebarnsmoren Zakieya Avery (31) ble dømt til psykiatrisk behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En amerikansk mor som mente barna hennes var besatt av demoner og trengte eksorsisme, ble torsdag dømt til psykiatrisk behandling.

I 2014 drepte Zakeya Avery (31) fra Germantown i delstaten Maryland sønnen (1) og datteren (2) med kniv. Hun forsøkte også å drepe sine to andre barn på åtte og fem år, men de overlevde.

31-åringen erklærte seg skyldig i retten.

Dommeren Terrence McGann kalte drapene for brutale og sadistiske, og kom frem til at morens oppførsel i forkant av drapene viste at hun var utilregnelig.

Ifølge nyhetsbyrået AP trodde moren og samboeren at de var «demondrepere». På et tidspunkt hadde de oppholdt seg i bilen i ni døgn for å unngå demonene som angivelig var i huset.

Kastet medisinene

Det hører med til historien at den 31 år gamle moren tidligere har fått psykiatrisk behandling, men hun kastet medisinene fordi hun trodde at «gud hadde frelst henne fra psykiske lidelser».

– Etter min vurdering var frøken Averys rituelle og barbariske forsøk på å få demoner ut av barna sine et sterkt bevis at hun ikke klarer å tenke rasjonelt, sa dommeren.

Zakeya Avery var til stede i rettssalen da dommeren leste opp sin avgjørelse, men viste ingen synlige reaksjoner på dommen.

En slektning beskrev etterpå 31-åringen som en «veldig kjærlig mor». Hun kunne ikke begripe at Avery drepte to av barna sine.

31-åringens samboer, som deltok i de bisarre drapene, ble også dømt til psykiatrisk behandling.