Marit Larsen (33) flytter fra Norge

Marit Larsen (33) flytter til Brooklyn for å satse for fullt på et gjennombrudd i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i år ble det kjent at artisten Marit Larsen (33) hadde funnet lykken med den tidligere landslagspilleren i håndball, Alexander Buchmann (34).

Buchmann jobber som nødhjelpskoordinator i Leger Uten Grenser, og har den siste tiden vært bosatt i New York.

Flytter til kjæresten

Nå har Marit Larsen også bestemt seg for å flytte til USA.

– Jeg har jo reist en del frem og tilbake til USA allerede. Jeg pleier å dra til USA for å skrive. Det er noe med å snakke så mye engelsk at jeg begynner å tenke og drømme på engelsk sånn at det blir lettere å skrive tekst, sier Larsen til God morgen Norge.

– Det gjør kanskje ikke noe at kjæresten din bor der allerede?

– Din luring, svarer Larsen lattermild.

Vil slå gjennom i USA

Marit Larsen har vokst opp med musikkindustrien fra hun var 13 år gammel og har tidligere hatt en karrière i USA med Marion Ravn og deres gruppe M2M. Nå, mange år senere, ønsker hun og erobre USA med musikken sin.

– Det er kjempespennende, og en veldig gøyal tid for meg. Etter at jeg sa opp alle kontraktene mine i starten av år så er jeg i prinsippet blitt en indie-artisten, og jeg har jo mye mer erfaring enn de fleste som opererer i det sjiktet. Men jeg begynner helt fra scratch, sier Larsen.

Fredrikstad, i kveld er det oss. Gleder meg. Det blir ille bra, se. 🎉

Et bilde publisert av Marit Larsen (@larsenmarit)

I Norge turnerer Larsen for fullsatte saler, og hun har et stort publikum i Europa. I USA har hun ikke et like stort publikum, men det lar hun seg ikke skremme av.

– Nå er det 20 år siden jeg ga ut min første plate med Marion, og det føltes på mange måter som om vi hoppet over noen ledd fordi vi bare ble tatt ut av skolen og fikk platekontrakt. Så jeg syns det er gøy og en utfordring. Jeg har allerede en del tusen følgere fra USA som følger meg på sosiale medier, og som er oppdatert på det som skjer. Det er en gøy og inspirerende tid, sier hun.

Startet for seg selv

Artisten og tekstforfatteren som forøvrig feiret ti år som soloartist i år, tok et drastisk valg tidligere i år og brøt ut med sitt daværende plateselskap. Nå er hun eneste artist på plateselskapet Handbrygg Records, som hun har startet selv.

– Tiden var bare inne. Jeg er ikke helt alene heller. Jeg har funnet utrolig mange flinke samarbeidspartnere som jeg har funnet langs veien og som er veldig verdifulle for meg. Men nå er jeg produsent og har laget musikk i så mange år, så nå vet jeg hva jeg driver med og jeg kjente på et tidspunkt at det var på tide å eie innspillingene mine selv, sier Larsen til God morgen Norge.

Se hele intervjuet i videoen øverst i saken.