Jakten-Sondre lager mat med Wenche: Saken er «grassfed» biff
«Jakten»-bonde Sondre Stubrud driver med både melkekyr, sau og gressproduksjon. Hos Wenche disket han opp med biff fra "grassfed" storfe – kyr som bare har spist gress.
Sondre Stubrud fra «Jakten på kjærligheten» byr på pannestekt entrecôte fra egen gård, servert med potet og gulrotchips, agurksalat og ekspress-aioli. Skikkelig bondekost, med andre ord.
Slik går du frem:
Beregn 175-200 g godt mørnet entrecôte eller indrefilet pr person
Salt, grovmalt pepper
Nøytral olje og smør til steking
Potet- og gulrot chips:
Ca 400 g kokefaste poteter
Ca 400 g gulrøtter
2-3 ss olje til pensling
Salt, pepper
Agurksalat:
1 stor slangeagurk
Salt
1 ss olivenolje
Skall og saft av ½ sitron
Grovmalt pepper
Begynn med ekspress-aioli. Se egen oppskrift.

Legg kjøttet til temperering på kjøkkenbenken. Forsett med potet- og gulrotchips. Forvarm stekeovn til 225 grader. Skrell og skjær poteter og gulrøtter i tykke staver. Legg i en kasserolle med kokende lettsaltet vann og la det trekke i 4-5 min, til de er knapt møre. Hell av kokevannet. Legg potet- og gulrotstavene på et bakepapirkledt stekebrett. Vend dem i olje, salt og pepper, og fordel stavene jevnt utover stekebrettet. Sett i varm stekeovn og stek i ca 15-20 minutter, til de har fått en gyllen farge og sprøe kanter.
Agurksalat: Skjær agurken på langs i fyrstikktynne strimler. Dryss med salt og la stå under lett press i 8-10 min. Hell av vannet som siver ut, og vend inn finrevet skall og saft av sitron og olivenolje. Krydre eventuelt med litt pepper.
Entrecôte: Krydre skivene med salt og pepper. Ha litt nøytral olje i panna, la den bli varm og tilsett smør. La det bruse ut før kjøttet legges i. Stek på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden etter ca 2-3 min(avhengig av tykkelse på kjøttet). Snu og stek ca 2 min på andre siden til det er medium stekt.
Ekspress-aioli:
Kan lages i god tid før servering. Bruk en stavmikser og en høy beholder.
Alle ingrediensene bør ha samme temperatur.
3-4 fedd hvitløk
2 eggeplommer
1 ts sitronsaft eller 2 ts Dijonsennep
4 dl nøytral olje + 2 ss olivenolje
1 ss kaldt vann
Ha hvitløk og eggeplommer i en beholder. Fortsett med olje, sitronsaft og 1 ss kaldt vann.
Ingrediensene vil naturlig legge seg lagvis. Sett stavmikseren i bunnen på glasset, og kjør til det blir majones og løft stavmikseren rolig opp mot overflaten.
I løpet av 20-30 sekunder har du laget hjemmelaget aioli. Smak til med salt og pepper.
Blir aiolien for tykk, spe med 1-2 ss kaldt vann.