KAN BLI FORKASTET: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Nå kan prosjektet skrinlegges. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
KAN BLI FORKASTET: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Nå kan prosjektet skrinlegges. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Foto: Jonas Dahlberg Studio

Regjeringen tilbyr å forkaste 22. juli-minnesmerke

Regjeringen tilbyr å bytte ut det omstridte 22. juli-minnesmerket som er planlagt på Sørbråten ved Utøya med et annet, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naboer til Utøya har tidligere truet med søksmål mot staten for å stanse den planlagte utbyggingen av 22. juli-minnesmerke.

Naboene ved Sørbråten i Hole kommune mener minnesmerke vil påføre dem helseskader.

Nå kan regjeringen vurdere å stanse prosjektet.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) opplyser til NRK at regjeringen har tilbudt å forkaste kunstneren Jonas Dahlbergs omstridte minnesmerke for å komme naboene i møte.

– Vi ønsker å unngå en opprivende rettssak som vil være svært belastende for mange. Det er bakgrunnen for at vi har bedt regjeringsadvokaten om å se på muligheten for en forliksforhandling, sier Sanner.

– I og med at naboenes reaksjon var knyttet til minnesmerket, har vi åpnet for at vi kan finne et annet minnesmerke enn det som opprinnelig var tenkt, sier Sanner.

(©NTB)