Donald Trump trakk fram helseerklæringen fra innerlomma og ga den til programleder dr. Oz Mehmet under et tv-opptak onsdag. Foto: Sony Pictures Television/Reuters
Donald Trump trakk fram helseerklæringen fra innerlomma og ga den til programleder dr. Oz Mehmet under et tv-opptak onsdag. Foto: Sony Pictures Television/Reuters

Gjorde narr av Hillary

Trump (70): – Jeg føler meg som en 30-åring

Under et tv-intervju onsdag leverte Donald Trump fra seg en helseerklæring. I forkant, i en varm møtesal i Ohio, kom han spydige bemerkninger om Hillarys helse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump ble født 14. juni 1946. Vinner han presidentvalget i november, blir han USAs eldste president.

Konkurrenten Hillary Clinton (68) er bare et drøyt år yngre, så det er gamle kandidater amerikanerne skal velge mellom.

Etter Clintons kollaps under en 11. september-markering i New York, hvor det ble kjent at hun var dehydrert og hadde lungebetennelse, har kandidatenes helse fått enda mer fokus enn tidligere.

Ga fra seg helsedokumenter

Trump dukket onsdag opp som gjest på TV-showet «The Dr. Oz Show» og 70-åringens helse ble naturligvis et tema. Showet skal sendes torsdag, men det er allerede offentliggjort noen klipp.

– Hvis helsen din er så god som det ser ut, hvorfor kan du ikke vise oss en helseattest, spør dr. Mehmet Oz.

– Jeg har ingen problemer med det. Jeg har den faktisk med meg. Skal jeg gjøre, jeg bryr meg ikke, svarer Trump og henvender seg mot publikum.

Til applaus fra publikum henter Trump henter fram to ark fra innerlommen, som han gir til programlederen.

– Dette er to tester som jeg gjorde forrige uke, sier Trump.

– Imponert

Ifølge publikum som var tilstede under opptaket skal programlederen ha blitt imponert over Trumps helseattest.

Kelly Platt er farmasøyt og Trump-tilhenger, og var tilstede under opptaket. Hun pratet med dr. Oz etter programmet, og sier til CNN at hun forstår det slik at Trump ikke har noen helseproblemer.

Ifølge Oz er kolesterolnivået nede på et bra nivå ved hjelp av medisiner. Trump innrømmet likevel at han gjerne skulle tatt av et par kilo.

Kan bli den eldste presidenten

Under programmet ble kandidatens helse debattert på flere måter.

– La oss snakke om utholdenhet. Du har brukt ordet ofte, og du mener en president må være svært utholdende. Hvis du bli valgt, i en alder av 70 år, så vil du være den eldste presidenten som inntar det ovale kontor. Hvorfor tror du at du har nok utholdenhet for jobben, spurte programlederen.

– Jeg er omtrent på samme alder som Ronald Reagen og Hillary er et år etter meg. Basert på det livet jeg har hatt, eller har, så føler jeg meg like bra i dag som da jeg var 30, svarte Trump.

Spydig mot Hillary

Etter Hillary Clintons kollaps i New York søndag har hun hvilt, og det er ventet at hun kommer tilbake i valgkampen torsdag.

Konkurrenten Trump sa tidligere i uken at han håpet Hillary kom seg på beina igjen. Under et valgmøte i Ohio onsdag gikk han igjen bort fra manus og kom med en spydig kommentar om Hillarys helse. Det var varmt i lokalet, og han hadde stått rundt en time og snakket, da han sa følgende:

– Tror dere Hillary ville klart å stå her oppe i en time og gjøre dette? Han tenkte litt, før han svaret seg selv: Jeg tror ikke det.

Her sliter Hillary Clinton med å holde seg på beina