BLÅSTE PENGESEDLER: På begge sider riksvei 163 i Oslo lå det kontakter til en verdi av flere titusener onsdag formiddag. FOTO: TV 2 
BLÅSTE PENGESEDLER: På begge sider riksvei 163 i Oslo lå det kontakter til en verdi av flere titusener onsdag formiddag. FOTO: TV 2 

Politiet fant titusener av kroner på bilvei i Oslo

Mann har utropt seg som eier av pengesedlene. Politiet ber folk som har stoppet og tatt penger om å melde seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo er på stedet etter at det er funnet en betydelig pengesum på Østre Aker vei i Oslo onsdag formiddag. Pengesedlene ble funnet mellom Økern og Veitvet.

Det skal være snakk om til sammen 30.000 kroner. Politiet vet ennå ikke hvor pengene kommer fra.

– Det er meldt om mange 500-lapper, sier operasjonsleder André Kråkenes til TV 2.

Politiet skal ha kontroll på pengene som ble funnet på stedet, men en betydelig sum kan også være borte.

Bilister tok med seg penger

Ifølge politiet har en rekke forbikjørende bilister stoppet og tatt med seg penger. Politiet jobber nå med å sikre området hvor pengene ligger og hindre at flere tar med seg sedler.

– Det er nok ingen flere pengesedler igjen i veien nå. Politiet har fått plukket opp i overkant av 30.000 kroner, men vi vet ikke hvor mange bilister som har stoppet opp og plukket med seg penger. Vi oppfordrer de som har gjort dette, om å levere pengene til politiet, sier Kråkestad til NTB.

Politiet utelukker ikke at pengene kan være tilknyttet noe kriminelt.

– Vi kjenner ikke til hvor pengene kommer fra. Vi kjenner ikke til noe ran eller lignende i området, men utelukker ingenting. Vi har sjekket med forskjellige verditransportfirmaer nå, men har foreløpig ikke fått noe treff, sier Kråkestad.sier Kråkenes til TV 2.

En mann ringte politiet onsdag ettermiddag og opplyste at pengene tilhørte ham.

– Mannen er nå inne til samtale med politiet, men vi har foreløpig ingen opplysninger om mannens forklaring, sier Anders Johnsrud ved kriminalvakten i Oslo til TV 2.

– Folk tok flere tusen kroner

Wojciech Kwoka er servicetekniker og hadde kaffepause da han så at flere biler stoppet på motorveien.

– Da jeg så litt nærmere så oppdaget vi at det lå pengesedler på begge sider av motorveien. Folk stoppet bilene sine for å løpe ut og plukke opp pengene, forteller Kowaka til TV 2.

SKUMMELT: Wojciech Kwoka beskriver situasjonen som livsfarlig da folk stoppet bilene sine på motorveien for å fange pengesedler. FOTO: TV 2
SKUMMELT: Wojciech Kwoka beskriver situasjonen som livsfarlig da folk stoppet bilene sine på motorveien for å fange pengesedler. FOTO: TV 2

Han beskriver folk som hadde flere tusen kroner mellom hendene før de kjørte videre.

– Det gikk mellom fem og ti minutter hvor folk samlet penger før politiet kom. Jeg vurderte ikke å løpe bort og ta penger, for da ville jeg risikert livet. Det var skumle greier, jeg skjønner at folk vil ha penger, men jeg skjønner ikke hvordan de turte å stoppe og løpe ut i trafikken.

Ønsker tips fra publikum

Det var vitner som oppdaget pengene og meldte fra til politiet.

Politiet ønsker tips i saken, og ber dem som kan vite noe om pengene om å melde fra på telefon 02800.

Politiet fikk melding om den uvanlige hendelsen 13.50 onsdag ettermiddag.