Vinnie Jones skulle begå selvmord – ble stoppet av hunden

Snatch-stjernen tok med seg en pistol ut i skogen for å ende alt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før britiske Vinnie Jones (51) erobret filmbransjen som skuespiller i storfilmer som «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» og «Snatch», var det fotballbanen som gjaldt.

På 90-tallet var Jones en beryktet spiller – og ikke bare på grunn av ferdighetene med ball.

I søndagens episode av Gylne tider forteller 51-åringen om livet som nasjonal fotballbølle. Kontroversene på banen var mange, det samme var presseoppslagene. Jones slet med alkoholmisbruk, som ødela mye.

– Den gjør at du forsømmer ting og tar ting for gitt. Alkoholen bygger egoet ditt større enn kroppen kan takle. Og egoet ditt kan bare gå så langt før det eksploderer, sier han i programmet.

Angrep journalist – ville ta sitt eget liv etterpå

Det toppet seg da Jones på midten av 90-tallet i Irland angrep en journalist og bet ham i nesen. I tillegg til at han risikerte fengselsstraff, ble de rasende menneskene – og pressen – for mye å takle.

– Det var et av lavmålene i livet mitt. Det var da jeg vurderte å ta livet mitt. Jeg kom tilbake til Storbritannia etter å ha vært i Irland, og det var forferdelig. Paparazzien var på flyplassen, og de var ved huset mitt.

– Jeg dro opp til skogen med en pistol. Det var intensjonen min. Jeg var sliten og lei av å skuffe alle. Mennesker som trodde på meg, og som stolte på meg. Du vet. Kona mi, familien. Det var bare ... for mye. Jeg var bare sliten og lei av alt til slutt.

– Hvorfor fyrte du ikke av våpenet? spør programleder Øyvind Mund.

– Hunden min hoppet opp på meg. Plutselig tenkte jeg på hvor sønderknust kona mi ville blitt av å miste meg. Det var henne jeg kom til å såre. Jeg fikk en oppvåkning. Og jeg skjønte at konsekvensene kom til å bli at jeg drepte henne også. Og jeg tenkte at nå må jeg gjøre noe med det.

Se Jones fortelle om den tunge tiden i videoen øverst i artikkelen.

Sluttet med alkohol

I dag er Jones helt alkoholfri. Han innrømmer at han ikke helt ser hvorfor alkoholen fikk en så stor plass i livet som den fikk.

– Tingen er at jeg trengte egentlig ikke alkoholen. Noen mennesker trenger en drink for å gå inn på en fest, eller for å roe nervene. Jeg trengte ikke det. Jeg er en bedre person uten det. Nå sitter jeg her to år senere. Jeg sluttet helt brått, uten hjelpemidler. Det er bare synd at jeg ikke gjorde det for lenge siden.