The Stream-Kristoffer (19) bruker musikk som terapi etter mobbeårene

Ble mobbet og mistet alle vennene: – I en periode var jeg veldig mye alene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Karjalainen (19) fra Alta brenner for musikken. Hver eneste dag jobber han med musikk, og drømmen er å få platekontrakt og å leve av å være artist.

Nå håper han at TV 2-serien The Stream skal gjøre drøm til virkelighet.

– Musikk er det eneste jeg lever for, og The Stream er derfor veldig viktig for meg. Jeg tror det kan være en stor mulighet til å nå ut og bli sett på som en artist, sier han til TV 2.

  • Se Kristoffer opptre i The Stream øverst i artikkelen.

Ble mobbet

Å skrive og utøve musikk er terapi for ham, for det skjuler seg nemlig en mørk historie bak 19-åringen. På barneskolen opplevde han å bli mobbet daglig fordi han skilte seg ut fra jevnaldrende.

– Jeg liker å skille meg ut, jeg liker å være meg selv, og jeg liker å gjøre det jeg vil. Og hvis man skiller seg ut her i Finnmark, blir man et lett mål for mobberne.

I hele 6. klasse ble han mobbet. Han ba skolen om hjelp flere ganger, men det var alltid en kortvarig løsning. Mobberne var tilbake uken etter de hadde fått tilsnakk.

På toppen av dette forsvant Kristoffers venner, én etter én.

– Vennene mine var redde for at de også skulle bli mobbeoffere fordi de sosialiserte seg med meg, så de bare forsvant. I en periode var jeg veldig mye alene. Men i 7. klasse fikk jeg nye venner – venner jeg fremdeles har.

– Føler meg veldig sterk

Den vonde mobbingen sitter i ham fremdeles og han får ut følelsene sine via musikken. Låten han lastet opp til The Stream – som gjorde at han er med i programmet – er inspirert av mobbingen.

Kristoffer lever i dag et lykkelig liv.

– Jeg føler at livet mitt har blitt helt forandret siden den gang. Jeg er en mye sterkere versjon av meg selv. Jeg lært mye av det jeg har gått igjennom. Det har gjort meg til en person jeg er fornøyd med å være. Jeg føler meg veldig sterk og jeg har det veldig bra i dag, sier Kristoffer.

Hvordan det går med Kristoffer i The Stream, ser du på TV 2 fredag klokken 20:00.