NY KANIBALFILM: Raw handler om en student som går fra å være vegetarianer til å bli kannibal. FOTO: Wild Bunch
NY KANIBALFILM: Raw handler om en student som går fra å være vegetarianer til å bli kannibal. FOTO: Wild Bunch

Publikum besvimte under visning av kannibalfilm

Ambulanser måtte rykke ut til filmfestivalen i Toronto etter at flere i salen besvimte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble ambulanser nødt til å rykke ut til en filmvisning på filmfestivalen i Toronto, skriver Hollywood Reporter.

Det var den nye skrekkfilmen Raw, regissert av franske Julia Ducournau, som rett og slett ble for mye for noen av de oppmøtte.

Handler om ung kannibal-student

Filmen har ikke ordinær premiere før mars neste år, men ble vist på filmfestivalen for festivalgjengere, kritikere og filmjournalister.

– Vi ble nødt til å tilkalle ambulanser da filmen ble for voldsom for noen av publikummerne, forteller talsmannen Ryn Werner til Hollywood Reporter.

Filmen handler om den unge studenten Justine, som har vokst opp som vegetarianer. Men når hun begynner på veterinærstudiet, blir hun tvunget til å spise rå lever, noe det viser seg at hun liker.

Deretter blir hun hektet på å å spise rått kjøtt, og det utvikler seg etter hvert til å bli en «malstrøm av blod, innvoller og uhemmet seksuell oppvåkning», om vi skal tro filmanmelderne.

Store mengder blod og kroppsdeler

For den voldsomme apetitten til Justine gjør at filmskaperen fant det for godt å ta i bruk store mengder proteser av menneskelemmer og falskt blod.

Filmens råskap blir sammenlignet med Cannibal Holocaust, en film som var så bestialsk at regissøren ble tiltalt for drap da den kom ut i 1980.

EN SPLATTER: Raw handler om en ung vegetarianer som snart finner ut at hun elsker smaken av blod. Først og fremst menneskeblod. Foto: Wild Bunch
EN SPLATTER: Raw handler om en ung vegetarianer som snart finner ut at hun elsker smaken av blod. Først og fremst menneskeblod. Foto: Wild Bunch

Filmen ble forbudt i Norge og ble vist for første gang tidligere i år.

Ikke første gang folk besvimer

Flere ganger før har folk besvimt i kinosalen. De første tilfellene kom under Dracula i 1931, og under den berømte dusjscenen i Psycho i 1960. Da var det dessuten et problem at mange unge, amerikanske kvinner ikke lenger turte å dusje etterpå.

Også under visningene av Haisommer (1975) og Exorsisten (1973) så man lignende reaksjoner.

Men også i nyere tid har det blitt for mye for folk. Da Saw 3 kom i 2006, uttalte en ambulansesjåfør at de som er skvetne, ikke burde dra og se filmen. Det kom etter at flere måtte hentes med ambulanser gjennom premierehelga. Det skjedde også under skrekkfilmene Bite og The Incident.

I 2015 kom filmen The Walk, som handlet om lineartisten Philippe Petit som i 1974 krysset en line mellom Twin Towers. Filmen ble vist i 3D, og ble så svimlende at mange besvimte.