Donald Trump-donasjon blir gransket: – Vi er bekymret

Flere ønsker at Donald Trumps stiftelse skal bli kikket nøyere i sømmene etter flere anklager. Nå går New Yorks påtalemyndighet inn i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag opplyser sjefen for påtalemyndigheten i New York, Eric Schneiderman, at hans myndighet skal undersøke om Trump-stiftelsen følger regelverket for stiftelser i delstaten, melder Politico.

– Vi er bekymret for at Trump Foundation kanskje har deltatt i noe som er uanstendig. Vi undersøker dette, sier Schneiderman, til CNN.

Det hele startet da en donasjon fra Donald Trumps stiftelse, til en støttegruppe for en delstatsadvokat som vurderte sak mot Trump University, skapte oppsikt.

Nå krever demokrater i Kongressen at saken må etterforskes.

Omstridt
Stiftelsen ga 25.000 dollar til en politisk støttegruppe for lederen av Floridas påtalemyndighet, Pam Bondi.

Sjekken kom i posten bare få dager etter at myndigheten sa den vurderte rettslige skritt mot Trump University.

Det ble aldri noen sak mot trump University i Florida, men Bondi sier donasjonen ikke påvirket den avgjørelsen.

Følte seg lurt
I juni meldte Associated Press at Bondi selv ba om pengene i en telefonsamtale etter at tidligere studenter hadde klaget og følt seg lurt av universitetet som bærer navnet til republikanernes presidentkandidat.

Trump har allerede betalt 2.500 dollar i bot for donasjonen, fordi den var et brudd på føderale lover som forbyr veldedige stiftelser å gi politiske donasjoner.

I et brev til USAs justisminister Loretta Lynch tirsdag, skriver alle de 16 demokratiske medlemmene av justiskomiteen i Representantenes hus at føderale etterforskere bør undersøke om det var noen sammenheng mellom pengegaven og beslutningen om å ikke slutte seg til et søksmål i New York mot Trump University.