97-åring ranet på gaten

En 97 år gammel kvinne ble tirsdag fraranet et smykke av to utenlandske kvinner. De rev til seg smykket i en handlegate på Nesttun i Bergen og forsvant sporløst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det frekke ranet av den eldre kvinnen skjedde i 13-tiden tirsdag. De to kvinnene forsvant deretter raskt i menneskemengden, melder NRK.

– Det var to utenlandske kvinner i spraglete klær som kontaktet kvinnen. De rett og slett rev av smykket hun hadde og ga henne noe billig juggel nesten før hun hadde oppfattet hva som hadde skjedd, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til NTB.

Vitner på stedet mente de så at de to kvinnene forsvant med en bybane, og flere politipatruljer ble plassert langs holdeplassene for om mulig å fange opp de to kvinnene. Tirsdag kveld var de imidlertid fortsatt på frifot.

– Vi skal gå gjennom bilder og overvåkingsvideo fra stedet og har godt håp om å løse saken, sier Kronen. Han er rystet over at ranet skjedde på åpen gate, midt på lyse dagen og med mange mennesker i nærheten. Han reagerer spesielt på at de to kvinnene så seg ut et så gammelt offer.

– Hun har det etter forholdene bra så vidt vi vet, men hun har ikke vært i stand til å la seg avhøre eller fortelle noe mer om hendelsen, sier Kronen. (NTB)