LEDET AN: Katarina fyrte opp sin gamle Honda PX og ledet politiet til mannen som hadde utført en seksuelt krenkende handling mot en ung kvinne. Foto: Privat
LEDET AN: Katarina fyrte opp sin gamle Honda PX og ledet politiet til mannen som hadde utført en seksuelt krenkende handling mot en ung kvinne. Foto: Privat

Katarina (17) ledet politiet rett til overgrepsmistenkt

Da Katarina ble bedt om å hjelpe til i jakten på en gjerningsmann, rykket hun ut på moped og ledet politiet rett på personen de lette etter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lokalavisen Sande Avis som forteller om Katarina Groths innsats for ordensmakten.

Da hun kom hjem fra jobb mandag, ble hun kontaktet av faren Trond Egil, som jobber i politiet.

Han var ute på jobb og gjorde undersøkelser etter at en ung jente hadde meldt fra om seksuell trakassering i et turområde i Sande i Vestfold.

Politimannen ba datteren ta mopeden og kjøre til stedet.

– Rett etter at jeg var kommet fra jobb i går, ringte pappa og ba meg komme med moped og hodelykter, forteller Katarina til lokalavisen.

– Lommekjent

Til TV 2 forteller 17-åringen at politiet hadde fått opplysninger om at mannen de lette etter befant seg ved en gård i området.

– Jeg er lommekjent i området og løper der hver dag. Jeg visste veien. De hadde fått informasjon om at han var ved en gård i lysløypa. Jeg visste hvor den er, sier hun til TV 2.

Da satte hun seg på sin Honda PX og ledet politiet delvis gjennom lysløypa og delvis på vanlig vei.

– Han var i området ved noen hus. Han løp rett på en politimann, for det var så mørkt, sier Katarina.

Vil bli politi

17-åringen syntes det var spennende og interessant å bidra i politiaksjonen, og vurderer mer enn noensinne å følge i farens fotspor.

– Utrolig nok ble jeg ikke redd. I etterkant har jeg tenkt at jeg burde bli redd, men jeg fikk bare adrenalin. Jeg fikk enda mer lyst til å bli politi av dette, sier Katarina.

Straffet med forelegg

Den 33 år gamle mannen som ble pågrepet, er utenlandsk statsborger med permanent opphold i Norge.

– Han har vedtatt et forelegg på 12.000 kroner for seksuelt krenkende og uanstendig handling, og erkjenner at han har vært borti henne, sier lensmann Svein Helge Aas ved Sande lensmannskontor.