Linda og Dan Richard har åtte (!) barn

Se en smakebit av TV 2s program som hyller mødre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linda Hagen (38) hadde egentlig sett for seg at hun kom til å ende opp med fire-fem barn. Men sammen med mannen Dan Richard (43), har hun nå åtte barn i hjemmet i Rygge i Østfold.

Familien er å se i tirsdagens episode av Kjære mamma, som sendes på TV 2 Livsstil. Der forteller Linda at hun i utgangspunktet hadde laget en liste som skulle hindre henne i å få flere barn.

– Da jeg fikk nummer fire, tenkte jeg at jeg ikke skulle ha flere. Så jeg lagde en liste med punkter over hvorfor jeg ikke skulle ha flere barn, som jeg skulle lese hver tredje uke sånn at jeg skulle huske det. Men så glemte jeg det!

Se en smakebit av Kjære mamma og Lindas hektiske liv ovenfor!

Hjemmeværende

Familien Hagen er mormonere, og Linda er hjemmeværende. Hun har også hjemmeskole med to av dem.

Målet om å tilbringe mye tid med barna har vært der hele veien.

– Jeg har vært hjemmeværende siden førstemann ble født. Jeg har alltid hatt lyst til å være hjemmeværende. Og mannen min var også enig i at det hadde vært veldig fint å ha mor hjemme for barna. Da ordnet vi det sånn fra starten av, at vi skulle få til det. Det er det viktigste for meg, å være med barna.

– Klarer ikke være perfekt

Barna til Linda og Dan Richard er i alderen ett til 17 år. De har Silje (17), Julian (16), Elias (12), Mia (11), Lilli (9), Eskil (6), Mika (4) og Levi (1).

Linda innrømmer at hverdagen som åttebarnsmor kan være krevende. Det er ikke alltid hun føler at hun strekker til.

STOR FAMILIE: Linda (til venstre i midten) og Dan Richard (til høyre) har åtte barn sammen, til tross for at de egentlig hadde tenkt å slutte etter fire. FOTO: PRIVAT / TV 2
STOR FAMILIE: Linda (til venstre i midten) og Dan Richard (til høyre) har åtte barn sammen, til tross for at de egentlig hadde tenkt å slutte etter fire. FOTO: PRIVAT / TV 2

– Jeg føler ofte at jeg har et stort forbedringspotensiale som mamma. Jeg føler at barna er så perfekte og at de fortjener det perfekte hele tiden. Og så klarer ikke jeg være det. Og det er litt slitsomt.

Håper på mange barnebarn

Åttebarnsmoren er ikke i tvil om hva hennes største ønsker for barnas fremtid er.

– Mitt mål som mamma er at barna skal være glade og at de skal bli selvstendige. Og at de skal bli gode fremtidige ektemenn og koner. Og at de igjen får sine solide, gode og lykkelige familier. Og mange søte barnebarn!

I Kjære mamma får vi følge en rekke mødre i deres hverdagsliv. På slutten av hver episode, får mødrene vite hva både familien og andre mødre synes om deres jobb som mamma. Se programmet med Linda tirsdag klokken 20.00 på TV 2 Livsstil.