Norsk lam blir til kebab med smak av østen

Wenche inspirerer oss alltid! Nå er det norske lammekjøttet på sitt aller beste og det kan brukes til så mye mer enn fårikål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lammekebab servet med mynteyoghurt og lun, krydret byggryn- og aprikossalat

Dette trenger du:

  • 600 g kjøttdeig av lam (kan bruke vanlig kjøttdeig også)
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ ss potetmel
  • 1 egg (kan sløyfes for de som ikke tåler egg)
  • 1 ts salt
  • 2 ts paprikapulver
  • ½ ts kanel
  • 1 ts spisskummen
  • Evt. 1 ts garam masala
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 dl hakket persille
  • olivenolje til pensling
Lammekebab med lun byggrynsalat. FOTO: TV 2
Lammekebab med lun byggrynsalat. FOTO: TV 2

Lun byggrynsalat med aprikoser:

  • 2 dl Sjåkgryn/middagsperler eller bulgur
  • Ca 5 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss olivenolje
  • revet skall av en halv sitron
  • frisk, hakket koriander
  • salt

Mynteyoghurt:

  • 4 dl matyoghurt
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss frisk, hakket mynte
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Evt. 2-3 dråpe tabasco eller grovmalt pepper

Slik gjør du:

Bland finhakket løk og hvitløk, potetmel, egg, salt, krydder og kaldt vann inn i lammekjøttdeigen.og rør godt sammen.
Form deigen/farsen til avlange pølser.

Stikk gjerne inn en grillpinne av tre, langsetter pølsene.
Brun i panne og etterstek i varm stekeovn ved 150oC i 10-15 min.

Skyll og kok byggryn/middagsperler eller bulgur etter anvisning på pakken.
Tilsett buljong i kokevannet.
Mot slutten av koketiden; tilsett finhakket hvitløk, spisskummen, olivenolje, revet skall av sitron og aprikoser delt i strimler.

Smak til med salt og vend inn olivenolje og frisk koriander rett før servering.

Mynteyoghurt:

Mens byggryn koker, rør sammen tykk yoghurt, finhakket hvitløk og mynte.
Smak til med olivenolje, salt og pepper.