Syria hevder å ha skutt ned israelske kampfly

Syriske styrker hevder å ha skutt ned israelske kampfly i forbindelse med et israelsk angrep mot mål ved Golanhøydene. En talsmann for det israelske forsvaret sier deres fly ikke ble truffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I natt ble to bakke-til-luft-raketter skutt fra Syria da vi gikk til aksjon mot syriske artilleristillinger. Våre fly var ikke på noe tidspunkt i fare, og det de hevder er ikke sant, sier den israelske militærtalsmannen Arye Shalicar.

Syriske myndigheter hevder at et israelsk kampfly og en drone ble skutt ned da de gikk til angrep.

Det israelske forsvaret opplyste tidligere at deres styrker hadde gjennomført angrep mot mål på syrisk side etter at prosjektiler fra Syria slo ned på Golanhøydene. En talskvinne for det israelske forsvaret sier de ikke tror det ble skutt over i deres territorium med vilje, men at det var snakk om streifskudd fra krigshandlinger internt i Syria.

Mandagens hendelse var den fjerde på ni dager, og skjedde idet våpenhvilen USA og Russland har forhandlet fram for Syria trådte i kraft. Den første våpenhvilen på 48 timer omfatter ikke områder som kontrolleres av jihadistgrupper som IS.

Israel holder den syriske regjeringen ansvarlig for all skyting over grensen, uansett hvem som faktisk står bak. Landet ønsker ikke å bli trukket inn i den over fem år lange konflikten i Syra, men har angrepet syriske styrker flere ganger etter at krigen i nabolandet har ført til skyting over grenselinjen. (©NTB)