Her er årets Farmen-deltakere

Blant disse 14 spennende deltakerne skal én stå igjen som årets vinner av Farmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er snart tid for en splitter ny sesong av Farmen på TV 2, og endelig kan vi avsløre hvilke 14 nordmenn som skal kjempe kampen for tilværelsen i år.

I tradisjonen tro finner man et vidt spenn av personligheter. Lasse Bergseter (48) fra Barkåker fastslår at han kommer til å sabotere på Farmen, klarsynte Anita Kallestad (43) hadde på forhånd sett at hun skulle være med i programmet og bygdegutten Oddvar Jenssen (32) tror det blir en utfordring å omgås byfolk.

Her er årets deltakere:

Sunniva Godal (22)
Bor: Bergen
Yrke: Studerer bachelor i idrett og pedagogikk
Sivilstatus: Singel

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Det er litt tilfeldig. Det var mange som sa jeg burde gjøre det. Så skrev jeg søknaden sammen med en venninne, og tenkte ikke noe mer over det før jeg fikk en telefon om at jeg hadde blitt plukket ut.

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Humoristisk, sporty og teit.

– Hva blir det beste med Farmen?
– Å gjøre noe jeg aldri har gjort før. Jeg liker å utfordre meg selv. Også tror jeg det blir morsomt å møte nye mennesker. Det pleier jo å være en spennende sammensetning av folk.

– Du er jo singel. Hvordan er drømmemannen?
– Han er humoristisk, snill og staut. Og ærlig, det er viktig! Jeg orker ikke noe tull. At han er høy og mørk gjør ingenting, men det viktigste er at jeg kan prate med ham, og at han er like glad i meg som jeg er i ham.

Lasse Bergseter (48)
Bor: Stokke
Yrke: Formann i Kjeldaas AS
Sivilstatus: Samboer. Har én sønn på 22 år.

– Hvorfor meldte du deg på Farmen?
– For å oppleve hvordan de hadde det i gamle dager. Jeg vil prøve dét livet, istedenfor livet vi lever med sosiale medier, stress og jag. Det er bare stress. I tillegg er en ny bil og hytte greit det også.

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Arbeidsom, blid og sjarmerende.

– Hva blir det verste med Farmen?
– Å ikke snakke med min kjære hver dag, eller snakke med sønnen min. Og det å ikke ha klokka mi, for den er jeg avhengig av.

– Hva synes sønnen din om at du er med på Farmen?
– Han vet det ikke. Moren min vet det heller ikke. Jeg sa jeg skulle på fisketur på Hardangervidda, som er en gammel drøm jeg har hatt i alle år. Jeg kan ikke si det til dem, for de klarer ikke å holde det hemmelig.

Sophie Therese Lindberg (25)
Bor: Oslo
Yrke: Markedskoordinator i forlagsbransjen
Sivilstatus: Singel

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Jeg gleder meg til å leve i ett med naturen, legge fra meg mobilen og gjøre noe nytt. Også blir det bra å få brukt kroppen litt, for jeg sitter på et kontor i åtte timer hver dag.

– Du skal bo tett på 13 andre. Hva blir den største utfordringen?
– Det er det som er kult med Farmen. Og jeg tror jeg kan le av folk med sterke og rare meninger. Jeg tror det blir bra. Men hvis folk ikke kan oppføre seg så blir det en utfordring.

– Hvordan vil du reagere på skittent spill og sabotasje?
– Alle sier på forhånd at det er noe man ikke skal drive med, og det må jeg også si. Men jeg er spent på hva situasjonen gjør med deg. Jeg får prøve å oppføre meg som folk.

– Hva tenker familien din om at du er med på Farmen?
– De synes jeg er en skrulle som skal være med på så mye rart. Det er typisk meg å ikke være helt fornøyd med A4.

Oddvar Jenssen (32)
Bor: Skjernøy
Yrke: Mekaniker
Sivilstatus: Singel

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Det var en venninne som tok initiativ til det. Da det først var gjort, ble jeg med på leken.

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Jordnær, nevenyttig og grei.

– Hva blir den største utfordringen?
– Det sier seg selv at det blir en utfordring å bo med 13 andre ukjente. Jeg kommer ikke like godt overens med alle. Jeg er en jordnær bygdegutt, og kommer best overens med likesinnede. Det blir annerledes å omgås byfolk, men vanligvis går det greit.

– Hva tror du blir din rolle på Farmen?
– Jeg blir nok praktikeren. Jeg er ikke en typisk sjef. Jeg er ansatt, og passer til det. Jeg kan ta arbeidsoppgaver på kjøkkenet også, det er fint å lære seg noe nytt.

Stine Hartmann (30)
Bor: Oslo
Yrke: Frilansjournalist
Sivilstatus: Singel

– Hvorfor meldte du deg på farmen?
– Fordi jeg tror det blir en stor utfordring. Jeg er vant til å leve i 2016 og jobber mye med sosiale medier, og har mobilen i hånda hele tiden. Så det å gå 100 år tilbake i tid uten den blir en fantastisk utfordring.

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Energisk, gledesspreder og sta.

– Hva blir det verste med Farmen?
– Jeg er veldig glad i mat, så jeg kommer til å kjenne på sulten. Og at jeg ikke får min daglige dose med sjokolade, så det blir også vanskelig.

– Hvilken rolle tar du?
– Hun med mye energi, som sprer mye glede. Hun litt gærne. Så får vi se når blodsukkeret faller om det er like mye energi da. Men jeg holder stemningen oppe, og motiverer folk.

Lars Magne Ullvang (21)
Fra: Tysvær
Yrke: Toppidrettsutøver i kajakk
Sivilstatus: Singel

– Hvorfor meldte du deg på Farmen?
– Kompisen meldte meg på i skjul, og da tenkte jeg ‘hvorfor ikke?’ Jeg er på seniorlandslaget i kajakk, og har tenkt at jeg trenger en pause. Jeg droppet faktisk VM for Farmen.

– Har du stått ved et veiskille?
– Ja, jeg har det. Alle forventet at jeg skulle til VM, men det var på tide at jeg tok et valg for meg selv. Gjennom idretten har jeg blitt fortalt hva jeg skal gjøre, og nå vil jeg ta et valg på egen hånd. Det kan nok bli sett på som et opprør.

– Hva blir det beste med Farmen?
– Jeg har alltid likt gårdsbruk og natur. Det blir spennende. Jeg er ikke så fan av drama, men jeg ser frem til å komme på gården.

– Hva tenker du om skittent spill og sabotasje?
– Jeg har ingen planer om å spille skittent for å vinne. Jeg vil ha det gøy, og få en ny opplevelse. Jeg ser på det som et eventyr.

Anita Kallestad (43)
Bor: Bolstad, Voss
Yrke: Klarsynt ved Magic Circle
Sivilstatus: Kjæreste. To barn på 17 og 21 år.

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Jeg ble spurt om jeg ville søke, og et par dager før dette skjedde satt jeg og klødde meg i hodet og tenkte «nå trenger jeg noe». Så da dette kom var det lett å søke. Dette er et eventyr, som jeg må prøve å være med på.

– Så du fikk en forvarsel?
– Ja, jeg fikk egentlig det. Jeg har nevnt det for noen for lenge siden, at jeg skal på TV, men at jeg ikke visste hvordan. Jeg ble litt tatt på senga, og tenkte «er det dette?».

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Glad, sårbar og rettferdig.

– Hva blir det beste med Farmen?
– Å bli kjent med meg selv på en ny måte, på godt og vondt. Å bo med 13 andre som jeg ikke vet hvem er blir en utfordring, for jeg er veldig sensitiv for andres følelser og hvordan de har det. Det blir spennende å se hvordan jeg takler det. Så gleder jeg meg til å være ute i naturen, og få oppleve hvordan de levde.

Marius Hofsøy (23)
Fra: Horten
Yrke: Fengselsbetjent
Sivilstatus: Singel

– Hvorfor meldte du deg på Farmen?
– Jeg kjedet meg en kveld og tenkte hvorfor ikke. Når man da kom såpass langt, følte jeg at jeg måtte gripe sjansen.

– Hvordan vil du beskrive deg selv?
– Svigermors drøm kanskje. Er det lov å si? Neida. En god blanding av en hyggelig fyr, som tar ting som det kommer.

– Du er jo singel. Er du åpen for å møte kjærligheten på Farmen?
– Ja, jeg er åpen for å treffe kjærligheten overalt, så hvis det skjer på gården så er det bare hyggelig.

– Hvordan er drømmedama?
– Ei som har utstråling og er søt, men sjarmerende i personligheten sin. Ambisiøs jente, og som klarer å stå på egne bein og vet hva hun vil.

Åsta Hølmo (23)
Fra Tomrefjord
Yrke: Sykepleier
Sivilstatus: Kjæreste

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Fordi det er et kult konsept. Du får være blant dyr og folk, og får testet deg selv på en helt annen måte enn du gjør i hverdagen. Også slipper man silikonpupper og restylane i leppene, man kan bare være seg selv.

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Sosial, utålmodig og glad i folk.

– Hva blir det verste med Farmen?
– Utfordringen å forholde seg til folk når man har lavt blodsukker. Kanskje man vil stenge seg inne, men så har man et ukesoppdrag man må få i havn. Det blir en utfordring å alltid måtte oppføre seg.

– Hva tenker du om skittent spill og sabotasjer?
– Jeg håper det blir litt av det, for det skaper action. Det er vanskelig å sitte på utsiden og si at det er feil, for jeg tror det koker der inne. Man blir sikkert desperat, og man gjør det ikke med vond vilje men for å redde sitt eget spill.

Simen Amandus Haug Henriksen (34)
Fra: Drammen
Yrke: Markedskonsulent hos Strømsgodset Fotball AS
Sivilstatus: Samboer

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Jeg tror det er en kompisgjeng som har meldt meg på, men jeg er ikke helt sikker. Jeg vet veldig lite om Farmen, så dette blir spennende.

– Hva blir din rolle?
– Jeg tror jeg kommer til å være han med humor og energi, og omsorgsfull og ydmyk. Jeg skal ikke ta noe lederansvar i starten, men mer etter hvert. Jeg vil jo vinne, så må prøve å være klok og smart.

– Hva blir det beste?
– Å vinne en hytte og en bil, hvis man kommer så langt. Det kuleste blir å oppleve hele greia.

– Hva blir det verste?
– Å være borte fra samboeren. Vi har akkurat kjøpt leilighet sammen, så det er litt kjipt. Jeg rakk å skru opp et par garderobeskap, før jeg stakk. Man føler seg ikke som «man of the year» når man drar fra et rotereir. Det blir tøft.

Laila Lockert (40)
Fra: Sortland
Yrke: Lærer
Sivilstatus: Singel

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Jeg har alltid vært veldig glad i friluftsliv og jordbruk, og jeg har tenkt på Farmen i mange år. At det må være en fantastisk opplevelse. Det ser veldig spennende ut. Det blir deilig å roe ned tempoet, og gå tilbake i tid.

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Energisk, mye lyd og morsom.

– Hva blir det verste?
– Spillet. At du ikke kan stole på folk, og at du ikke vet hvor du har dem. Jeg er litt naiv, og er ikke vant til at folk lyver. Vennene mine synes jeg er litt lettlurt. Plutselig er man utstemt, og det vil jeg ikke skal skje.

– Er det noen type mennesker du ikke kommer overens med?
– Nei. Jeg er vant til å omgås alle typer mennesker hele tiden. Da må det være at de har en spesiell mening, som er langt utenfor min egen. Hvis folk oppfører seg, så går det meste greit.

Ali Ahmad (29)
Fra: Oslo
Yrke: Konsulent hos RAV Norge
Sivilstatus: Singel

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Fordi det blir en bra opplevelse, og en stor utfordring. Jeg hadde aldri endt opp på en gård ellers. Mamma lurer på hvordan jeg klarer å rote meg bort i ting som dette, men jeg er ikke typen som sier nei når jeg får muligheten.

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Målbevisst, positiv og dedikert.

– Hva blir det beste med Farmen?
– Å komme meg bort fra bylivet og det typiske jeg gjør hver dag. Jeg ser frem til å bli kjent med nye mennesker, jeg ikke hadde truffet ellers. Det blir kult.

– Hva blir det verste?
– Å tømme utedo. Etter det er det å ikke ha en varm dusj. Ellers tror jeg det skal gå fint.

Kari-Lise Vangen (50)
Fra: Holmestrand
Yrke: Lektor
Sivilstatus: Skilt. Fem barn på 14, 16, 18, 22 og 25 år.

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Det var datteren min som meldte meg på, fordi jeg er veldig interessert i dyr. Først tenkte jeg «du er gærn, hva har du gjort?». Men jeg ønsker meg gård, og er glad i naturen.

– Kan du beskrive deg selv?
– Engasjert, kreativ og har alltid noe å finne på.

– Hva blir det verste?
– Tvekampene. Og at man ikke kan stole på noen. Men det skal gå fint.

– Hva tenker du om skittent spill og sabotasjer?
– Jeg liker det ikke, bortsett fra hvis jeg føler noen fortjener det. Jeg gruer meg litt til det, for jeg synes ikke det er ålreit. Jeg får følge magefølelsen hele veien.

Trond Øverlier (51)
Fra: Jaren, Hadeland
Yrke: Driver hotell
Sivilstatus: Gift. To sønner.

– Hvorfor har du meldt deg på Farmen?
– Det var yngstesønnen min som tenkte at dette var noe for meg. Han hjalp meg å fylle ut søknaden, så sendte jeg den av gårde i siste liten.

– Kan du beskrive deg selv med tre ord?
– Engasjert, ærlig og utålmodig.

– Hva blir den største utfordringen?
– Jeg liker orden og at ting er på stell. Hvis alle tar ansvar for at det skal være ryddig tror jeg det skal gå greit.

– Hva blir det beste med Farmen?
– Roen, og at vi ikke har noen tekniske hjelpemidler.