– Jeg forstår ikke hvorfor jeg har blitt politianmeldt. Jeg vil jo bare hjelpe asylsøkere og andre som har lite penger, slik at de får råd til å klippe seg og stelle håret, sier frisør Basima Abdualrazak ved Aran frisør til Moss Avis. Hun er selv fra Irak og har bodd i Moss i 12 år.

Salongen åpnet i vår og reklamerte da med en egen pris for innvandrere. Klipp for kvinner koster 200, mens kvinnelige asylsøkere kan bli klippet for halv pris. De gir også rabatter til pensjonister og studenter.

Mandag ble en frisør i Rogaland dømt for diskriminering etter å ha avvist en kunde fordi hun bar hijab. Nå har en mann i Østfold anmeldt Aran frisør for rasisme mot nordmenn.

– Jeg har innlevert en anmeldelse om rasisme/diskriminering til politiet i Fredrikstad. Forskjellig pris for nordmenn og innvandrere synes jeg ikke er OK, sier mannen til avisen.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Abdualrazak selv, men sønnen hennes Bahram Isam Al-Kuhaili (24) avviser at rabatten handler om rasisme mot nordmenn.

– Salongen er åpen for alle. Hvis vi hadde vært rasister, hadde vi ikke tatt imot nordmenn. Vi tar imot alle og klipper alle, sier han.

Han forteller at det på de første plakatene deres reklamerte for rabatt for innvandrere, men at de har endret det til «asylsøkere».

– Meningen er å hjelpe de som er nye i Norge og ikke har penger, sier Al-Kuhaili til TV 2.