–Barn fortjener bedre!

Barn fortjener å kunne velge mellom noe annet enn pølser, pizza og pommes frites på restaurant, synes Wenche. I dag fikk hun hjelp av elleve år gamle Tiliam til å lage sunn og smakfull mat som passer for alle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Matfaglig rådgiver, Frode Laupsa, åpner i dag en pop-up restaurant som han har kalt Restaurant Barnemeny. Målet er å lære voksne å tilberede enkle fiskeretter slik barna liker dem.
Oppskriftene er testet av barn mellom 5 og 12 år.

Her er oppskriften på laksetartar servert på tortillachips.

Tiliam(11) elsker laksetartar. FOTO: TV 2
Tiliam(11) elsker laksetartar. FOTO: TV 2

Dette trenger du:

  • Ca 400 g skinn og benfri laks
  • 3 vårløk
  • 2-3 ss finhakket gressløk
  • Saft og skall av 1 lime
  • ½ ts eplecidereddik
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1-2 ss rømme (kan sløyfes for å få retten melkefri)
  • 2-3 dråper tabasco
  • Eventuelt litt salt eller soyasus
  • tortillachips eller flatbrød med havsalt/karve

Slik gjør du:

Skjær laksen i små terninger og ha over i en arbeidsbolle.
Tilsett finsnittet vårløk, gressløk, finrevet skall og saft av lime.
Vend om.
Smak til med eplecidereddik, soyasaus, tabasco og eventuelt litt salt og rømme.
Form som en tartar og server med tortillachips, eller anrett på tortillachips og server som fingermat.