TIL FORVEKSLING LIK: Steinformasjonen på toppen av Gosviktind i Finnmark står steilt med flotte omgivelser rundt seg. FOTO: Yngve Svendsen 
TIL FORVEKSLING LIK: Steinformasjonen på toppen av Gosviktind i Finnmark står steilt med flotte omgivelser rundt seg. FOTO: Yngve Svendsen 

Glem Trolltunga, her er en helt annen kroppsdel i stein

– Jeg har fått veldig god respons fra damene, sier fotografen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan bli en ny æra for turistnæringen i Alta i Finnmark. Det tror Yngve Svendsen (54), etter at han nylig fanget et spesielt motiv på kamerarullen.

Svendsen var på jakt ved Gosviktind, et 628 meter høyt fjell i Finnmark, da han fikk øye på et skikkelig blikkfang; en fallosformet steinformasjon.

– Jeg har sett den før, men ikke fra denne vinkelen. Nå ble det plutselig veldig tydelig hva den forestilte, sier Svendsen til TV 2.

Det var iFinnmark som først omtalte det spesielle bildet.

Finnmarks svar på Trolltunga

Fjellformasjonen Trolltunga i Hordaland tiltrekker seg titusenvis av besøkende årlig. Den har de siste månedene vært mye omtalt, ettersom det har blitt iverksatt rekordmange redningsaksjoner for å hjelpe uforberedte turister på tur.

– Det har vært så mye prat om Trolltunga, så da tenkte jeg, «det her må jo være trollkuken», sier han og ler.

Han utelukker ikke at steinen nå kan tiltrekke seg skuelystne turister som har lyst på et sprekt Instagram-bilde.

– Det spørs bare litt hvor mye de orker å gå, det er jo en del steinrøys og steinen ligger nesten helt på toppen av tinden, forklarer han.

– Damene liker det!

Svendsen forteller at han særlig har fått mye oppmerksomhet fra kvinnelige følgere, etter at han la ut bildet på sin Facebook- og Instagram-profil.

– Det ser ut som de liker det, sier han og humrer.

Også i andre deler av landet har observante turgåere funnet menneskelige trekk i steinharde fjell. Det karakteristiske fjellet Hamarøyskaftet i Nordland, har på folkemunne blitt kalt Hamarøykuken. Og på Hellestø i Rogaland mener noen at sjakklegenden Magnus Carlsen er hogget inn i stein.