Stadig flere mener Sylvi Listhaug gjør en god jobb som innvandrings- og integreringsminister. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
Stadig flere mener Sylvi Listhaug gjør en god jobb som innvandrings- og integreringsminister. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix Foto: Ruud, Vidar

Listhaugs popularitet øker

Nå mener seks av ti nordmenn at Sylvi Listhaug gjør en god jobb med å håndtere innvandring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny meningsmåling viser at 41 prosent av befolkningen mener at Sylvi Listhaug (Frp) gjør en god jobb som innvandrings- og integreringsminister. Økningen er på 10 prosentpoeng fra en måling i februar.

Målingen, gjort av Ipsos på oppdrag for Dagbladet i august, viser at 26 prosent mener hun gjør en dårlig jobb.

I målingen i februar svarte 31 prosent at hun gjør en god jobb, og 33 prosent mente den var dårlig.

På spørsmål om Listhaug gjør en god jobb med å håndtere innvandring, svarer 59 prosent at den er god. Tallene i mai viste 55 prosent som mente det samme.

– Listhaugs strategi gjør henne populær blant kjernevelgerne og dem som er opptatt av innvandring. Men ulempen er at det skaper store samarbeidsproblemer for regjeringen, sier høyskolelektor Ketil Raknes ved Høyskolen Kristiania.

Listhaug selv sier hun ikke bryr seg så mye om hva ekspertene mener.

– Jeg har alltid vært opptatt av å stå for det jeg mener, selv om noen er uenig. Det er viktig å være ærlig og tørre å ta debatten, og det kommer jeg til å fortsette med. (NTB/TV 2)