Her på hesteveddeløpsbanen Bro Park i Upplands-Bro utenfor Stockholm skal bevæpnede menn ha fått med seg et millionbeløp, før de stakk fra stedet. Foto: Jessica Gow/TT/NTB Scanpix
Her på hesteveddeløpsbanen Bro Park i Upplands-Bro utenfor Stockholm skal bevæpnede menn ha fått med seg et millionbeløp, før de stakk fra stedet. Foto: Jessica Gow/TT/NTB Scanpix Foto: Jessica Gow/tt

«Hollywood-ran» mot svensk veddeløpsbane

Ranerne kan ha fått med seg et millionbeløp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst tre bevæpnede menn ranet hesteveddeløpsbanen Bro Park i Upplands-Bro utenfor Stockholm i Sverige på søndag.

Ranet skjedde en stund etter det siste hesteløpet for dagen var ferdig. Med tunge våpen stormet de mørkkledde, maskerte mennene inn i lokalet og truet skrekkslagne folk som satt rundt.

Ranet var fort over, og gjerningsmannene kjørte bort i en mørk bil og kastet ut spikermatter for å sikre at de ikke ble fulgt.

– De virket trente og visste hva de gjorde. De var bare der i ti minutter, de var organisert og hadde planlagt det, sier Tomas McGann til Expressen. Han satt i restauranten og drakk øl da han og broren fikk øye på de bevæpnede mennene.

Politiet har funnet en brennende bil like nord for åstedet.

Kan ha flyktet i båt

Ranerne er fortsatt på frifot, og politiet bruker store ressurser, deriblant helikopter i jakten på mennene. Politiet har sperret veien flere steder, hvor de stopper biler som de fatter interesse for.

Ifølge Expressen kan ranerne ha flyktet med båt ut på innsjøen Mäleren eller i bil mot Uppsala.

Ifølge en kilde Aftonbladet har snakket med kan ranerne ha fått med seg et millionbeløp.

Sikkerhetssjef ved hesteveddeløpsbanen Mikael Halvarsson sier at han ikke vet hvor stort ransutbyttet er, men bekrefter at det finnes kontanter i omløp ved banen.

Ingen skal fysisk ha kommet til skade under ranet.