Clinton måtte forlate 11. september-minneseremoni – slet med å holde seg på beina

Presidentkandidaten skal ha følt seg overopphetet, og forlot minnemarkering før tiden. Videoen over viser hvordan Clinton slet med å holde seg på beina da hun skulle inn i bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hillary Clinton (68) måtte forlate den offisielle 11.september-minneseremonien ved Ground Zero i New York før planlagt søndag. Hennes egen doktor, opplyser at Hillary Clinton er diagnostisert med lungebetennelse.

En Fox News-journalist på stedet skal ha blitt informert om at Hillary Clinton måtte forlate markeringen på grunn av et illebefinnende, og flere amerikanske medier spekulerer på det samme.

Clinton-kampanjens hovedtalsmann, Nick Merrill, sier dette om hendelsen:

«Underveis i seremonien følte hun seg overopphetet, så hun bestemte seg for å dra til datterens leilighet, og føler seg mye bedre.»

I videoen over er det tydelig at Clinton slet med å holde seg på beina da hun skulle inn i bilen etter seremonien.

I 2012 fikk Clinton en hjernerystelse, og hadde kort tid etter en blodpropp.

Fra Clinton-leiren kom det søndag meldinger om at Clinton er ved svært god helse og at det ikke er noe å bekymre seg over.

Vanskelig valgkamp
Hillary Clinton er i tøff vind om dagen.

Fredag gikk Hillary Clinton knallhardt ut mot sin republikanske motstander Donald Trumps tilhengere og sa at halvparten av dem er rasister, homofober, sexister eller islamofobe.

DELTOK: Hillary Clinton deltok på 11. september-seremonien i New York søndag. Foto: AP
DELTOK: Hillary Clinton deltok på 11. september-seremonien i New York søndag. Foto: AP Foto: Andrew Harnik
MÅTTE FORLATE: Hillary Clinton forlater her seremonien i New York. Foto: AFP
MÅTTE FORLATE: Hillary Clinton forlater her seremonien i New York. Foto: AFP Foto: Justin Sullivan

Det var da hun talte under et arrangement for å samle inn penger i New York at Clinton sa at Trump gjennom sin oppførsel i kampen for å nå Det hvite hus hadde gitt en stemme til hatefull retorikk fra slike mennesker.

– For å være grovt generaliserende kan du plassere halvparten av Trumps støttespillere i en «kurv av bedrøvelige mennesker». Ikke sant? Rasistiske, sexistiske, homofobe, fremmedfiendtlige, islamofobe. Dessverre finnes det slike folk, og han har løftet dem opp, sa Clinton.

Clintons tale skapte kraftige reaksjoner, og kort tid etter beklaget hun at hun kalte halvparten av rivalen Trumps tilhengere for forkastelige.

SMILTE OG VINKET: Etter en tur hjemmom datteren, var Clinton god som ny. Her vinker hun til pressen søndag ettermiddag. Foto: AP
SMILTE OG VINKET: Etter en tur hjemmom datteren, var Clinton god som ny. Her vinker hun til pressen søndag ettermiddag. Foto: AP Foto: Craig Ruttle

Angret seg
Demokratenes presidentkandidat understreker imidlertid at hun ikke angrer på alt hun sa. Hun synes det er «virkelig forkastelig» at Trump har tilknytning til hvite rasister på ytre høyrefløy.

– Han har i stor grad bygget sin valgkamp på fordommer og paranoia, og han har gitt en nasjonal plattform til hatefulle ytringer og stemmer, sier Clinton.

Hun viser spesielt til at Trump har spredt meldinger fra «fanatikere med noen få titall følgere», til sine 11 millioner Twitter-følgere.