BEKLAGER: Hillary Clinton angrer nå på uttalelsene hun om med om velgerne til Donald Trump. Foto: AFP / NTB Scanpix.
BEKLAGER: Hillary Clinton angrer nå på uttalelsene hun om med om velgerne til Donald Trump. Foto: AFP / NTB Scanpix. Foto: JOHN GURZINSKI

Clinton beklager at hun satte Trump-tilhengere i bås

Hillary Clinton beklager etter å ha stemplet halvparten av Donald Trumps tilhengere som rasister, sexister, homofober, fremmedfiendtlige eller islamofober.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Clintons uttalelser har skapt kraftige reaksjoner, og lørdag sier hun at hun beklager at hun kalte halvparten av rivalen Trumps tilhengere for forkastelige.

Mange av dem er hardtarbeidende amerikanere som rett og slett ikke føler at det politiske systemet er på deres side, påpeker hun i en uttalelse.

Demokratenes presidentkandidat understreker imidlertid at hun ikke angrer på alt hun sa. Hun synes det er «virkelig forkastelig» at Trump har tilknytning til hvite rasister på ytre høyrefløy.

– Han har i stor grad bygget sin valgkamp på fordommer og paranoia, og han har gitt en nasjonal plattform til hatefulle ytringer og stemmer, sier Clinton.

Hun viser spesielt til at Trump har spredt meldinger fra «fanatikere med noen få titall følgere», til sine 11 millioner Twitter-følgere. (©NTB)