ANGREP: Hillary Clinton sparte ikke på karakteristikkene da hun omtalte Donald Trumps tilhengere i New York fredag. Foto: AFP.
ANGREP: Hillary Clinton sparte ikke på karakteristikkene da hun omtalte Donald Trumps tilhengere i New York fredag. Foto: AFP. Foto: Justin Sullivan

Clinton om Trumps tilhengere: – Bedrøvelige homofober, rasister og sexister

Hillary Clinton går til frontalangrep mot «halvparten av Donald Trumps tilhengere».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordkrigen mellom de to amerikanske presidentkandidatene fortsetter:

Fredag gikk Hillary Clinton knallhardt ut mot sin republikanske motstander Donald Trumps tilhengere og sa at halvparten av dem er rasister, homofober, sexister eller islamofobe, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det var da hun talte under et arrangement for å samle inn penger i New York at Clinton sa at Trump gjennom sin oppførsel i kampen for å nå Det hvite hus hadde gitt en stemme til hatefull retorikk fra slike mennesker.

«Bedrøvelige mennesker»

– For å være grovt generaliserende kan du plassere halvparten av Trumps støttespillere i en «kurv av bedrøvelige mennesker». Ikke sant? Rasistiske, sexistiske, homofobe, fremmedfiendtlige, islamofobe. Dessverre finnes det slike folk, og han har løftet dem opp, sa Clinton ifølge en direktesitering fra CNN.

Den andre halvparten er mennesker som er desperate etter forandring, og som følte seg sviktet av regjeringen og økonomien, sa Clinton.

– De kjøper ikke alt han sier, men han ser ut til å gi dem noe håp om at livene deres vil forandre seg. Dette er mennesker vi må forstå og sympatisere med også, sa demokratenes presidentkandidat videre.

Trump-leiren: Clinton fornærmer millioner

Clintons uttalelser får Trump-leiren til å rase. Kellyanne Conway, kampanjelederen for Donald Trump, uttalte på Twitter at Clinton har fornærmet millioner av amerikanere.

– Akkurat da Hillary Clinton sa at hun ville starte en positiv valgkamp, rev hun av seg masken og avslørte sin sanne avsky for det amerikanske folk, skriver kommunikasjonsrådgiver for Trump, Jason Miller i en uttalelse.

– Det som virkelig er beklagelig er ikke bare at hun gjorde en utilgivelig feil foran rike givere og journalister, men at Clinton avslører hvor lite hun tenker på hardtarbeidende kvinner og menn i Amerika,