Merk deg mine ord: Det kommer en dag der du vil takke Gud for at dere hjalp syrerne

Jamal Hamad, asylsøker fra Syria, ber om å bli behandlet som et menneske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne meldingen er skrevet til dere som bor i land som tar imot flyktninger fra Syria, og da særlig til norske borgere.

Til alle dere fine mennesker i Norge, jeg har noen ting å fortelle dere. De syriske flyktningene er ekstremt frustrerte. De har opplevd stor sorg og vil gjerne få føle seg som menneskelige; bli sett på som mennesker og ikke flyktninger.

De vil gå nedover gaten uten å bli fulgt med blikket, uten at noen følger med på hvert åndedrett de tar. Syrere har reist til landet deres bare for å få puste inn litt sikkerhet og trygghet, men friheten er ikke komplett. Vi føler at vi sees på som en trussel for deres trygghet, sikkerhet og velstand.

Kjære norske statsborger, de syriske flyktningene kom ikke til landet ditt frivillig. De ville ha foretrukket å komme som turister med sine familier for å nyte den nydelige naturen, eller oppdage kulturen og landets interessante historie. Så ville de tatt noen bilder og reist tilbake til landet sitt for å dele bildene på Facebook eller Instagram.

De kom ikke hit for å se finne seg en jobb. De kom heller for å lete etter en mulighet til å leve. Denne syriske flyktningen, som du har tatt imot, kom for å finne varme, noe syrere har gitt til resten av verden gjentatte ganger i historiens løp.

Flyktningene kom til deg for å starte på en blank side i livet, og for å legge bak seg sider med død og forferdelse. Du kan ikke forestille deg hva denne syriske flyktningen har gått gjennom for å komme til ditt land. De kom fra Syria, all sivilisasjons vugge. I dag er det din tur til å ta deg av dem, men merk deg mine ord, det kommer en dag der du vil takke Gud for å ha hjulpet dem.

Husk at dersom, Gud forby, dere går gjennom det samme som oss, så vil det Syriske folk være de første som står klar for å gi dere et fredfullt, lykkelig og trygt liv.

Jamal Hamad er selv asylsøker fra Syria. Han bor nå i Skien.